crash
Bitcoin

Deze Bitcoin-ontwikkelaar verloor 25 duizend Bitcoins

In de begindagen van Bitcoin, toen de cryptocurrency voor minder dan $0,05 werd verhandeld, was er een ontwikkelaar genaamd ALLINVAIN die actief betrokken was bij het minen en handelen van Bitcoin. In 2010 lanceerde hij een van de eerste Bitcoin-beurzen, genaamd Bitcoin Express, waarmee gebruikers Bitcoin konden kopen met PayPal.

Bitcoin-ontwikkelaar verliest 25.000 BTC

In de begindagen van Bitcoin verkocht ALLINVAIN 1.000 BTC voor slechts $5. Destijds minede hij dagelijks ongeveer 1.200 BTC met een laptop. De eenvoud van het minen veranderde echter in 2011 toen meer mensen zich bij het netwerk aansloten, waardoor de mining-moeilijkheid drastisch toenam.

“Het is alsof iedereen, hun moeder, vader, neef en hun hond begonnen te minen,” merkte ALLINVAIN op.

Om de Bitcoin-economie te ondersteunen, begon hij echte goederen voor Bitcoin te kopen en verkopen. Zijn toewijding aan de Bitcoin-economie leverde hem de status van een “Bitcoin whale” op, aangezien hij meer dan 25.000 BTC had verzameld.

Begin 2011 steeg de waarde van Bitcoin naar $30, wat de eerste significante bubbel markeerde. De bezittingen van ALLINVAIN waren toen ongeveer $500.000 waard.

Op 13 juni 2011 veranderde zijn fortuin echter dramatisch toen hij ontdekte dat er zonder zijn toestemming 25.000 BTC vanuit zijn wallet waren overgemaakt.

“Ik ben er vandaag helemaal kapot van. Ik ben net wakker geworden en zie dat een groot deel van mijn bitcoinsaldo weg is. Ik had de BTC maar op een hardeschijf staan. Ik heb wel het gevoel dat dit mijn fout is doordat ik dat geld niet naar een aparte computer zonder Windows heb verplaatst,” schreef hij.

Een harde waarschuwing

Die 25.000 Bitcoin zijn nu ongeveer $1,6 miljard waard. ALLINVAIN erkende zijn beveiligingslek en merkte op dat zijn niet-gecodeerde wallet-bestand was gecompromitteerd, mogelijk door een Trojan horse virus vermomd als mining software.

Het nieuws van de diefstal verspreidde zich snel wereldwijd, met berichtgeving door Forbes, die het als de eerste grote Bitcoin-diefstal bestempelde. Samenzweringstheorieën deden de ronde, waarbij sommigen speculeerden dat ALLINVAIN de diefstal in scène had gezet. Hij gaf echter toe dat het zijn fout was en wees op slechte beveiligingspraktijken.

Ondanks het verlies bleef ALLINVAIN actief in de Bitcoin-gemeenschap en startte hij uiteindelijk een mining-bedrijf om zijn vermogen opnieuw op te bouwen. Zijn ervaring dient als een harde waarschuwing voor Bitcoin-gebruikers over het belang van het offline beveiligen van private keys en het handhaven van persoonlijke beveiligingsprotocollen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten
Crypto analist: Bitcoin koers bevindt zich in nieuwe bullish trend
Donald Trump haalt uit naar Bitcoin-land El Salvador
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren