Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Bitcoin

Deze cryptobeurs heeft 10,4 miljard dollar aan Bitcoin, Ethereum en USDT

De populaire cryptobeurs OKX onthult dat het 10,4 miljard dollar aan Bitcoin, Ethereum en Tether (USDT) op de balans heeft staan. Volgens het hoofd van de marketing-afdeling van OKX, Haider Rafique, is het platform gecommitteerd om iedere maand te rapporteren over de reserves. Hiermee wil het zijn klanten geruststellen over de financiële gezondheid van het beursplatform.

Proof of Reserves

We noemen dit bewijzen van de financiële gezondheid voor beurzen ook wel “Proof of Reserves” en dit is na het omvallen van FTX bijna de standaard geworden binnen de crypto-industrie. Klanten van OKX kunnen op ieder moment hun eigen assets checken op het handelsplatform.

De laatste Proof of Reserves van OKX toont dat het beursplatform meer assets bezit dan zijn gebruikers. Wat dat betreft zit OKX dus op een surplus van assets, wat de gebruikers van het beursplatform een veilig gevoel moet geven.

Zo gaat het voor Bitcoin en Ethereum om een surplus van 2 procent en voor Tether om een surplus van 3 procent. Gebruikers van OKX bezitten in hun wallets 135.259 Bitcoin, terwijl het beursplatform er 138.584 in bezit heeft.

OKX oogt als een veilig handelsplatform

Wat de reserves betreft oogt OKX als een veilig handelsplatform. Voor de tiende maand op rij laat het beursplatform zien dat zij alle assets van hun gebruikers ook daadwerkelijk bezitten en een minimale dekkingsgraad van 100 procent kunnen overleggen.

In de persverklaring stipt het beursplatform dit feit ook trots aan. “De Proof of Reserves van OKX bestrijkt 22 veel gebruikte digitale assets en laat zien dat OKX een reserve-ratio van meer dan 100 procent bezit voor een periode van tien maanden over al die assets”, aldus het beursplatform over de Proof of Reserves.

Het lijkt misschien een beetje overdreven, maar voor deze industrie is het enorm belangrijk dat beurzen op deze manier aantonen dat ze liquide zijn. Je kunt het zien als een bank die om de zoveel tijd bewijst dat ze daadwerkelijk al het geld van hun klanten bezitten.

Zo voorkomen we bankruns binnen de crypto-wereld, want die kunnen we na het FTX-debacle niet meer gebruiken.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

El Salvador behaalt winst op cumulatieve Bitcoin-investeringen
Goudprijs bereikt nieuw hoogtepunt terwijl Bitcoin $41.000 doorbreekt
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december
Top 5 cryptomunten met potentieel voor sterke groei in December