candlesticks
Altcoin

Deze cryptomunten zijn, ondanks de recente koersval, klaar voor een grote prijsstijging

De cryptomarkt bevindt zich momenteel in een uitdagende fase, na een periode van indrukwekkende groei aan het einde van het voorgaande jaar. Tijdens deze opwaartse trend hebben we aanzienlijke waardestijgingen waargenomen bij meerdere cryptomunten, met Bitcoin (BTC) als een van de voornaamste voorbeelden.

Sinds oktober heeft Bitcoin een aanzienlijke waardestijging doorgemaakt, van ongeveer $27.000 naar bijna $49.000 in januari, wat duidt op een indrukwekkende groei van ongeveer 80%. Met de huidige stabilisatie in de markt, richten cryptoanalisten hun aandacht op altcoins die potentieel op het punt staan aanzienlijke winsten te realiseren. In dit artikel belichten we drie cryptomunten die rijp lijken voor een grote prijsstijging.

Polygon (MATIC)

Polygon (MATIC) is het grootste layer 2 netwerk op Ethereum (ETH). de afgelopen dagen is de koers aan het fluctueren rond de $0.80 en $1.

Deze fluctuaties hebben geleid tot de vorming van een opvallend driehoekspatroon, wat duidelijk zichtbaar is in de onderstaande figuur. Dit patroon staat bekend als een bullish indicator, die statistisch gezien een grotere kans heeft op een opwaartse uitbraak, wat zou kunnen resulteren in een aanzienlijke prijsstijging.

Volgens de huidige analyse van het driehoekspatroon, is het mogelijk dat MATIC pas tegen juli van dit jaar een doorbraak realiseert. Dit suggereert dat beleggers wellicht nog enige tijd geduldig moeten blijven.

Het is ook van essentieel belang dat de koers van de altcoin niet daalt onder de kritische steunzone van $0,75. Indien dit gebeurt, zou het driehoekspatroon ongeldig worden verklaard, wat kan leiden tot verdere prijsdalingen.

polygon koers
Technische analyse van Polygon koers – TradingView

Ethereum (ETH)

In de afgelopen week heeft de koers van Ethereum een lichte daling ondergaan. Zo stond de munt enkele dagen geleden nog boven de $2.700, maar is deze sindsdien teruggezakt. Deze beweging valt samen met wat in de technische analyse bekend staat als een ‘flag patroon’, zoals geïllustreerd in de figuur hieronder. Over het algemeen wordt dit patroon gezien als een bullish signaal, wat kan duiden op een aanstaande positieve trend op korte termijn. Voor het behoud van dit positieve vooruitzicht is het cruciaal dat de prijs van Ethereum boven de $2.400 blijft.

ETher koers
Koersverloop van Ethereum met technische analyse – TradingView

Arbitrum (ARB)

Arbitrum (ARB), een Layer 2-netwerk op Ethereum, is weliswaar kleiner dan Polygon, maar heeft de afgelopen tijd een aanzienlijke groei doorgemaakt. Dit netwerk lijkt in 2024 op weg naar een aanzienlijke groeiversnelling. Dit is ook terug te zien in de koersontwikkeling van de munt in de laatste zes maanden.

De bijgevoegde figuur illustreert hoe de koers van ARB in deze periode significant is gestegen. Op dit moment laat de munt een ‘flag patroon’ zien, wat doorgaans wordt geïnterpreteerd als een bullish indicator voor de korte termijn. Voor het handhaven van dit patroon is het essentieel dat de munt een belangrijk steunniveau van $1,88 behoudt.

arbitrum koers
Technische analyse van Arbitrum koers – TradingView

Conclusie

De cryptomarkt, na een opmerkelijke groeiperiode eind vorig jaar, bevindt zich nu in een fase van stabilisatie. Bitcoin, als toonaangevende munt, heeft aanzienlijke winsten geboekt, waarbij de waarde sinds oktober met ongeveer 80% is gestegen.

Deze stabiliserende markt heeft de aandacht van cryptoanalisten gevestigd op altcoins zoals Polygon (MATIC), Ethereum (ETH) en Arbitrum (ARB), die allen patronen vertonen die wijzen op potentieel positieve toekomstige prestaties.

MATIC laat een driehoekspatroon zien dat een opwaartse uitbraak kan signaleren, terwijl zowel ETH als ARB een ‘flag patroon’ vertonen, wat vaak als een bullish signaal wordt gezien. Deze ontwikkelingen suggereren dat, ondanks de noodzaak voor geduld en aandacht voor belangrijke steunniveaus, er positieve vooruitzichten zijn voor deze cryptomunten in de nabije toekomst.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht MATIC of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Pyth Network lanceert realtime prijsfeeds op blockchain van Hedera
Deze crypto’s kunnen flink profiteren van de nieuwe Ethereum upgrade
Waarom stijgt de Uniswap koers ineens met 75%?
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Crypto analist doet ‘rationele’ Bitcoin prijsvoorspelling
4 redenen waarom de Bitcoin koers daalt vandaag