prijs stijgt
Altcoin

Deze Crypto’s boeken de Grootste Winsten na goedkeuring van Bitcoin ETF

Na maanden van speculatie heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) eindelijk op 10 januari groen licht gegeven voor een Bitcoin (BTC) Spot Exchange-Traded Fund (ETF). Deze langverwachte beslissing resulteerde echter slechts in een matige koersstijging van Bitcoin, met een toename van 2,8% in de laatste 24 uur.

Opvallend genoeg vertonen andere cryptocurrencies aanzienlijk grotere koersstijgingen. Laten we eens kijken naar de grootste stijgers van vandaag.

Ethereum Classic (ETC)

De grootste winnaar van de afgelopen 24 uur is opvallend genoeg Ethereum Classic (ETC). ETC is een altcoin die is ontstaan als een afsplitsing (of ‘fork’) van het originele Ethereum (ETH) netwerk. Deze splitsing vond plaats in 2016 als gevolg van een meningsverschil binnen de gemeenschap over hoe te reageren op een groot beveiligingsincident. 

Interessant is dat Ethereum Classic een indrukwekkende stijging van meer dan 45% heeft doorgemaakt in de afgelopen 24 uur. Het lijkt erop dat ETC het pad van zijn ‘grotere broer’ Ethereum volgt, wiens koers een toename van 9,7% vertoonde op het moment van schrijven. Deze stijging van Ethereum wordt grotendeels toegeschreven aan de speculaties over een mogelijke ETH Spot ETF.

Sui (SUI)

Ook SUI presteert vandaag uitzonderlijk goed. Sui (SUI) is een relatief nieuwe speler in de wereld van cryptocurrencies, ontworpen om te dienen als een geavanceerde, schaalbare infrastructuur voor gedecentraliseerde applicaties (dApps) en digitale activa. Deze munt onderscheidt zich door het gebruik van een uniek blockchainprotocol, met een nieuw consensusmechanisme dat zorgt voor hoge doorvoersnelheden en lage latentie. Dit is essentieel voor het ondersteunen van complexe dApps en het efficiënt verwerken van een groot volume aan transacties.

De koers van SUI zag in de afgelopen 24 uur een stijging van maar liefst 26%. Daarmee volgt het project een opwaartse trend die al langer bezig is. Sinds zijn lokale dieptepunt in oktober ziet de munt een constante stijging. Over die periode zag de token een toename van meer dan 175%.

Mantle (MNT)

Als laatste belichten we Mantle, een opmerkelijke stijger die profiteert van de toenemende focus op Ethereum en diens Layer-2 oplossingen. Mantle (MNT), een cryptocurrency die deel uitmaakt van het Mantle Network – een Ethereum rollup ontworpen om de schaalbaarheid en prestaties van de blockchain te verbeteren – heeft in de afgelopen 24 uur een indrukwekkende toename van 24,3% doorgemaakt.

Dit succes is des te opmerkelijker als we kijken naar de prestaties over de afgelopen drie maanden, waarin Mantle een totale stijging van 156% heeft laten zien. Deze groei benadrukt de toenemende waarde en acceptatie van Mantle binnen het ecosysteem van Ethereum en zijn Layer-2 technologieën.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum Classic of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Bittensor (TAO) wordt gelist op Bitvavo en de koers ontploft
Onbekende crypto stijgt met 100%, dit moet je weten
Bitget en Foresight Ventures investeren $30 miljoen in TON-blockchain voor groei van Telegram-apps
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13