Bitcoin

Deze factoren zijn belangrijk voor Bitcoin deze week

Bitcoin is deze week goed van start gegaan en verhandeld nu weer boven de $11.700. Vandaag bekijken we de belangrijkste factoren die de BTC koers kunnen beïnvloeden in de komende dagen.


De aandelenmarkt blijft goed presteren

Ondanks dat het coronavirus nog lang niet de wereld uit is presteert de aandelenmarkt uitstekend. Aandelen over de hele wereld laten weinig slechte voorteken zien. Dit terwijl de geopolitieke spanningen toenemen tussen de VS en China die vechten over kwesties zoals het verbannen van TikTok.

Een analist van Bloomberg vertelt dat hij niet verwacht dat er snel een koersdaling aan zit te komen. Hij schrijft:

“Als investeerders doorgaan met kopen en we hebben nog een paar pullbacks, wat volgens mij waarschijnlijk is, zullen mensen gewoon de dips blijven kopen.”


Bullish voor Goud en Bitcoin

Nadat de meeste safe-haven assets donderdag verliezen lieten zien als gevolg van de toespraak van de Fed, heeft Bitcoin toch een opvallende ommekeer weten te realiseren. Een dag na de toespraak is de BTC koers namelijk met meer dan 4,2% gestegen.

Hetzelfde geldt goud, dat zich ook tijdens het weekend herstelde. Andersom is de de Amerikaanse dollar-valuta-index, enorm gedaald. De USD bereikt zelfs haar laagste punt sinds april 2018.

Dollar index bereikt dieptepunt – Bron: Tradingview

Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de $11.730. Het lijkt er dus op dat de uitspraken van de Federal Reserve uiteindelijk positief opgevat worden door BTC investeerders. Mike Novogratz schreef:

“Inflatie zal worden getolereerd om deze doelen te bereiken. Dat is Bullish voor goud en Bullish voor BTC. “


Bitcoin hash rate stijgt

Het is ook interessant om naar de fundamentele factoren van het BTC netwerk te kijken. De Bitcoin hash rate is namelijk flink gestegen nadat het een correctie mee had gemaakt deze maand. De hash-rate ligt op het moment van schrijven rond de 125 exahashes per seconde (EH / s).

Bitcoin hashrate – Bron: Blockchain.com

De hash-snelheid vertegenwoordigt de rekenkracht die is bedoeld voor het valideren van de Bitcoin-blockchain door miners.

125 EH / s is niet ver verwijderd van de hoogste niveaus ooit die eerder in augustus werd gezien, en in combinatie met de hoogste waarden ooit voor netwerk difficulty, lijkt het duidelijk dat miners bullish zijn.

 

Bitcoin nieuws

Optiehandel komt naar Bitcoin ETF’s: Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Matt Hougan: “Amerikaanse financiële adviseurs omarmen crypto steeds meer”
Zorgt China voor een nieuwe Bitcoin all-time high?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform