XRP token, Ripple
Ripple

Deze historische trend laat zien waarom je nu Ripple (XRP) moet kopen

Terwijl andere altcoins stijgen, zoals Solana (SOL) en Cardano (ADA), blijft de XRP prijs stabiel. Desondank zijn er on-chain indicaties te zien die een mogelijke stijging van de XRP koers voorspellen. 

XRP winsten per kwartaal

Historisch gezien heeft het vierde kwartaal zich bewezen als de meest winstgevende periode voor de digitale munt, terwijl het derde kwartaal doorgaans het minst rendabel is. Interessant is dat we in juli een verdubbeling van de XRP prijs zagen. Het rendement in het vierde kwartaal was meer dan dubbel dat van het eerste kwartaal en zelfs zes keer hoger dan in het derde kwartaal. Dit suggereert dat de komende maanden potentieel lucratief kunnen zijn voor XRP-investeerders.

Gemiddelde winst XRP per kwartaal
Gemiddelde winst XRP per kwartaal – Bitcoinist

XRP winsten per maand

Bij een gedetailleerde analyse van de maandelijkse rendementen springt december er duidelijk uit als de meest winstgevende maand. Het rendement in december is minstens tweemaal zo hoog als in de opvolgende beste maand. Gezien deze gegevens lijken de komende maanden, vooral oktober en november, gunstige momenten om te overwegen je positie in de digitale munt te versterken.

Gemiddelde winst XRP per maand
Gemiddelde winst XRP per maand – Bitcoinist

Hoewel historische gegevens waardevol kunnen zijn bij het vormen van investeringsstrategieën, is het belangrijk op te merken dat ze geen garantie bieden voor toekomstige prestaties. De cryptomarkt staat bekend om zijn volatiliteit en kan worden beïnvloed door tal van externe factoren.

Ontwikkelingen rechtszaak tegen SEC

De koers van XRP is sterk verbonden met de lopende rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Recentelijk verwierp de Amerikaanse federale rechter Analisa Torres het beroep van de SEC tegen Ripple. Ondanks een poging van de SEC om de zaak te herzien, vond Torres geen valide reden voor een heroverweging. Hoewel dit een belangrijke uitspraak is, heeft Torres een aanvullende zitting gepland in april 2024 om andere kwesties te behandelen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Crypto analist voorspelt: XRP klaar voor een monsterlijke stijging van 65.000%
XRP Koers Stijgt: Crypto analisten voorspellen doorbraak naar $1
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers