Bitcoin prijs stijgt, groen
Bitcoin

Crypto analist: Deze indicator is mega bullish voor Bitcoin

Als we de populaire pseudonieme analist Altcoin Sherpa mogen geloven, dan is er momenteel één indicator die “mega bullish” is voor Bitcoin. Waar gaat het om? Natuurlijk om de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in Amerika van afgelopen maand.

Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?

Voor de Bitcoin koers is het overigens niet meteen bullish volgens Altcoin Sherpa. Op de korte termijn verwacht hij meer grillige koersactie voor Bitcoin.

“Over het algemeen voorspel ik meer geschommel voor Bitcoin tussen de 35.000 en 50.000 dollar de komende weken tot maanden. Later in het jaar zullen we wat betere tijden ervaren”, zo vertelt de analist.

Vervolgens deelt hij zijn grafiek, waarmee hij onderbouwt waarom hij verwacht dat Bitcoin nog even in zijn huidige koersrange blijft.

Op het moment van schrijven handelt de Bitcoin koers op 43.160 dollar en lijkt er in aanloop naar de halving geen vuiltje aan de lucht voor de grootste munt van de markt.

Teleurstelling omtrent Bitcoin?

De lancering van de Spot Bitcoin ETFs was op sommige fronten misschien een kleine teleurstelling voor de markt. Maar dat neemt niet weg dat er ook een hoop positieve dingen te vertellen zijn over de lancering.

Het gaat natuurlijk niet alleen maar over de Bitcoin koers op de korte termijn.

Om het succes van de ETFs te beoordelen moeten we kijken naar de dagelijkse instromen en die blijven tot dusver positief voor de digitale munt. Zodoende zal dit, als die stromen zo blijven, uiteindelijk voor positieve koersactie moeten zorgen.

Zekerheid bestaat niet, maar we kunnen wel stellen dat er genoeg positieve factoren aanwezig zijn in 2024. De Spot Bitcoin ETFs, de volgende Bitcoin halving en natuurlijk de eerste renteverlagingen van Westerse centrale banken.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin beleeft slechtste start van oktober ooit, maar herpakt $61.000
Benjamin Cowen waarschuwt: Stijgende werkloosheid kan Bitcoin in bearmarkt houden in Q4 2024
Bitcoin koers daalt terwijl goud stijgt te midden van spanningen: Israël waarschuwt Iran
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales