candlesticks
Bitcoin

Deze op Bitcoin gebaseerde cryptomunt boekt winst van 477%

Een tot voor kort relatief onbekende altcoin, Core (CORE), heeft in de afgelopen week een opmerkelijke sprong gemaakt door met 477% te stijgen. In dit artikel zoeken we uit wat Core precies is en waarom het zo hard gestegen is de afgelopen week.

Wat is Core?

Het Core project streeft ernaar om het proof-of-work (POW) systeem van Bitcoin te integreren met elementen van proof-of-stake (POS) door een uniek consensusmechanisme, genaamd satoshi plus, te implementeren.

Dit mechanisme is ontworpen om de robuuste beveiliging die Bitcoin biedt te combineren met de flexibiliteit van gedecentraliseerde financiering (DeFi).

Een van Core’s speerpunten is coreBTC, een gewrapte versie van Bitcoin die ernaar streeft een 1:1 waardeverhouding met BTC te handhaven binnen het Core ecosysteem, waarmee het een brug slaat tussen de solide beveiligingsfuncties van Bitcoin en de innovatieve mogelijkheden binnen DeFi.

Een indrukwekkende rally

De bekende econoom Alex Krüger heeft recentelijk zijn optimisme over Core uitgesproken, en voorspelde terecht dat deze een significante opmars zou beleven. Krüger is ook van mening dat Core het beter zal doen dan Stacks (STX), een andere altcoin die gebruik maakt van het Bitcoin-ecosysteem.

Momenteel bezet Core de 49ste positie in marktkapitalisatie, die inmiddels is gestegen naar $2,4 miljard. Slechts tien dagen geleden bedroeg deze nog minder dan $500 miljoen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Core of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

BlackRock heeft voor 4e dag op rij geen Bitcoin instroom
Bitcoin aan de vooravond van herstel? Cruciale FOMC-vergadering bepaalt koers
Bitcoin koers daalt na tegenvallende ETF-lancering in Hong Kong
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’