Welke altcoin stijgt?
Solana

Deze Solana memecoin steeg meer dan 1000% in een week

Opnieuw staat een token op het Solana (SOL) netwerk in de schijnwerpers. Dit keer gaat het om de memecoin Sharbi (SHARBI), die deze week veel aandacht trekt door een indrukwekkende stijging van maar liefst 1184 procent in de afgelopen zeven dagen.

Met SHARBI aan kop lijkt de interesse in Solana-memecoins weer op te leven. Toch schuilt er een addertje onder het gras.

Dubieuze memecoin in de spotlights

Ondanks de spectaculaire koersstijging van SHARBI is er iets vreemds aan de hand met deze token. De liquiditeit van SHARBI bedraagt namelijk slechts 0,13 procent van de totale marktkapitalisatie van $4,57 miljoen. In de afgelopen 24 uur is er voor slechts $6200 aan SHARBI tokens verhandeld. Dit betekent dat, ondanks de enorme koersstijging, er nauwelijks handel plaatsvindt.

De lage liquiditeit en het geringe handelsvolume wijzen op een zwak fundament voor SHARBI. Hierdoor is de token bijzonder vatbaar voor extreme volatiliteit, wat investeerders tot voorzichtigheid zou moeten manen. In het ergste geval kunnen SHARBI-bezitters hun tokens niet verkopen vanwege een gebrek aan liquiditeit.

SHARBI illustreert duidelijk hoe memecoins kunnen misleiden. Gigantische groei trekt onervaren handelaren aan, zonder dat zij zich bewust zijn van de bijbehorende risico’s. Memecoins zijn per definitie zeer volatiel en daarom risicovol. Wanneer een token zoals SHARBI echter bijna verwaarloosbare liquiditeit heeft, is dat een duidelijk teken van naderend onheil.

Helaas is dit kenmerkend voor veel memecoins. Deze tokens zijn fundamenteel vaak zwak en afhankelijk van hype en social media stunts. Het is dan ook raadzaam om niet zomaar in een nieuwe memecoin te stappen zonder de risico’s goed te begrijpen.

Solana koers onder druk

Hoewel de hype rond Solana-memecoins weer lijkt op te laaien, heeft de Solana koers zelf de afgelopen week een flinke klap gekregen. De prijs van SOL is in zeven dagen met meer dan 10 procent gedaald, wat het een van de slechtst presterende grote cryptomunten maakt.

Toch is de opmars van Solana dit jaar nog steeds indrukwekkend te noemen. Het Solana-ecosysteem bloeit, en Solana is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers onder de layer-1 netwerken, waarmee het een serieuze concurrent van Ethereum (ETH) is geworden.

Ook met de koers van SOL, de native token van het Solana-netwerk, gaat het goed. Ondanks de volatiliteit van de afgelopen maanden lijkt SOL zich te consolideren rond het huidige niveau van $140. Op lange termijn lijkt SOL een solide basis te leggen voor toekomstige groei. Een eerste langetermijndoel zou daarbij de bovenkant van de range rond $185 kunnen zijn.

Win VIP-tickets voor de Dutch GP met OKX

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een exclusieve samenwerking tussen Newsbit en OKX krijg jij als lezer een unieke aanbieding.

Maak nu een account aan bij OKX via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van maar liefst €50, helemaal gratis. Daarbovenop krijg je ook nog eens een gratis McLaren pet (t.w.v. €30+) thuisbezorgd!

Maar dat is nog niet alles – je maakt ook kans op geweldige prijzen, zoals een VIP Trackside Experience bij de Nederlandse Grand Prix!* Mis deze kans niet en meld je vandaag nog aan!

Let op: voorwaarden zijn van toepassing op deze actie.

Solana nieuws

Koersanalyse: Solana nadert cruciaal niveau – is een uitbraak naar $310 mogelijk?
Solana introduceert nieuwe Web3-smartphone: de Seeker
Experts verwachten een Solana koers van $200 eind 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom