Bitcoin (BTC), US Dollar
Bitcoin

Deze twee factoren houden de Bitcoin koers tegen

Jurriën Timmer, het hoofd van de macro-afdeling van Fidelity Investments, waarschuwt voor twee factoren die de Bitcoin koers kunnen tegenhouden. “Wat kunnen we verwachten voor Bitcoin? Als de reële rente op 2 procent blijft en de adoptiecurve in lijn met die van het internet blijft groeien, dan lijkt het opwaartse potentieel momenteel gelimiteerd”, aldus Timmer.

bitcoin drivers

Weinig potentie voor Bitcoin

Gekeken naar de grafiek van Timmer lijkt de analist van Fidelity een Bitcoin koers van slechts 45.616 dollar te voorspellen voor het einde van volgende jaar. Als de rentes dalen kan daar echter snel verandering in komen. Dan zou Bitcoin een koers van 96.210 dollar aan kunnen tikken richting het einde van 2024.

Op basis van beide factoren zou Bitcoin op dit moment zelfs overgewaardeerd zijn. Die wetenschap zou de Bitcoin koers volgens Timmer naar de 20.933 dollar kunnen brengen.

bitcoin drivers

“Bitcoin zit al even in een ‘holding patroon’ rond de koers van 30.000 dollar en blijft voor zich uit handelen, in ieder geval op basis van de reële rentes”, aldus Jurrien Timmer. Met “voor zich uit handelen” bedoelt Timmer dat Bitcoin volgens hem overgewaardeerd is momenteel.

All-time high in december 2024?

Op basis van een ander model zou het volgens Timmer kunnen dat Bitcoin richting december 2024 naar zijn oude all-time high van 68.992 dollar gaat. “Als de adoptiecurve van Bitcoin blijft groeien volgens de lijn van een typische power-curve, dan zou het meer dan een jaar kunnen duren om terug te keren naar de oude all-time high”, aldus Timmer.

Bitcoin adoptie curve

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin het zwaar en handelt de koers op 25.847 dollar. Daarmee lijkt de markt langzaam even het vertrouwen te verliezen in de digitale munt.

Het nieuws over het instappen van BlackRock lijkt op dit moment helemaal vergeten. De bears hebben de overhand en lijken niet van plan dat zomaar weg te geven.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?