Bitcoin red
Bitcoin

Diepere bodem voor Bitcoin door rechtszaak tussen SEC en Binance?

Bitcoin viel als een baksteen omlaag nadat het nieuws over de rechtszaak tussen de SEC en Binance bekend werd. De koers schoot van ongeveer 27.000 dollar naar beneden naar de – op het moment van schrijven – koers van 25.679 dollar. Dat levert over de afgelopen 24 uur een daling van ongeveer 5 procent op.

Grappig genoeg weet Ethereum zich op dit moment nog sterker te houden met een daling van slechts 3,93 procent.

Diepere bodem in aantocht?

Nu is het natuurlijk de vraag of de rechtszaak van de SEC tegen Binance betekent dat Bitcoin een diepere bodem krijgt en de bearmarkt nog niet voorbij is. Dat lijkt nu wellicht onwaarschijnlijk, maar als blijkt dat Binance op dezelfde manier draaiende wordt gehouden als FTX, dan kan dat zomaar gebeuren.

Binance is immers nog een stuk groter dan FTX en beheert gigantische hoeveelheden Bitcoin voor hun klanten. Als blijkt dat zij papieren Bitcoin verkochten en mensen dat platform ook niet kunnen vertrouwen, dan kan dat een behoorlijke tik omlaag betekenen voor de koers.

Volgens Jeff Dorman, de CIO van Arca, is er niet zoveel aan de hand voor de industrie. Hij zegt onder andere dat het nieuws dat de SEC crypto haat helemaal geen verrassing is, waar hij op zich een punt mee heeft.

“Het heeft gewoon geen impact meer”, zo stelt Dorman. Dat is niet helemaal waar natuurlijk, als we bijvoorbeeld naar de Bitcoin koers kijken. Verder zijn er in een wereldwijde industrie volgens Dorman genoeg perfecte alternatieven, waarna hij onder andere Coinbase en Kraken noemt.

Lastig vooruitkijken

Alles bij elkaar is het lastig om nu al maanden vooruit te kijken en zinnige dingen te zeggen over de rechtszaak van de SEC tegen Binance. Het kan immers nog zomaar jaren duren voordat we daarin een definitieve uitspraak of enige mate van duidelijkheid krijgen. Kijk daarvoor bijvoorbeeld naar de zaak tussen Ripple en de SEC.

Er is hiermee echter wel een bak onzekerheid bijgekomen, waardoor de kans op een nieuwe bullrun van Bitcoin weer wat is gekrompen. Investeerders houden nu eenmaal niet van onzekerheid en het valt niet te ontkennen dat die hiermee naar een hoger niveau gaat.

Verder zijn er nog de macro-economische omstandigheden, die ook niet in het voordeel van Bitcoin en andere risico-assets zijn. De Federal Reserve verhoogde de afgelopen 14 maanden agressief de rente en ook daar moeten we mogelijk de volledige impact nog van voelen.

Bitcoin nieuws

Nog twee dagen tot de Bitcoin halving, wat gaat er gebeuren?
Glassnode: ‘Grote financiële instellingen en slim geld bepalen de Bitcoin koers’
Crypto-analist: “Bitcoin nadert kritiek niveau dat behouden moet blijven”
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?