Blockchain,

Digital Asset gaat samenwerking aan met cloud-softwaremaker VMware

Digital Asset is het bedrijf dat de DAML-taal voor slimme contracten heeft ontwikkeld. Nu is het bedrijf een samenwerking aangegaan met het grote cloud-computing bedrijf VMware.


Integratie op blockchain platform

In het persbericht dat het bedrijf naar buiten heeft gebracht laat het bedrijf weten dat zijn Digital Asset Modeling Language (ofwel DAML) zal gaan integreren op het blockchain-platform van VMware. Hierdoor zal de programmeertaal een breder bereik en ondersteuning mogelijk maken, waardoor het aanbod van slimme contracten kan worden uitgebreid.


VMware

VMware is een cloud-computing softwarebedrijf dat sinds 1998 actief is. Afgelopen jaar wist het bedrijf een omzet van bijna $9 miljard binnen te halen. Het bedrijf is voornamelijk bekend vanwege zijn hardware, software en firmware waar virtuele machines op worden gedraaid. Hiernaast biedt het bedrijf ook desktopsoftware, cloudbeheersoftware en serversoftware aan.


Open Source

De programmeertaal DAML is eerder deze maand open source gegaan. Dit betekent dat iedereen de code hiervan kan inzien en zou kunnen aanpassen. Sinds 2016 is de programmeertaal verkrijgbaar op de markt. Dit was echter tot op heden alleen beschikbaar voor privéuitvoeringen. Door de open source-licentie is dit nu voor iedereen vrij beschikbaar.