Euro
Ripple

Digital Euro Association prijst Ripple: Dit is waarom

De Digital Euro Association (DEA), een toonaangevende belangenorganisatie voor digitaal geld, heeft op het X-platform publiekelijk de rol van Ripple benadrukt in het baanbrekende pilotproject voor de digitale valuta van de Nationale Bank van Georgië (NBG).

In een recente tweet lichtte de DEA toe dat Ripple, een gerenommeerd blockchainbedrijf, is geselecteerd als de technologiepartner voor het ambitieuze centrale bank digitale valuta (CBDC) project van de NBG.

Dit project, gericht op de ontwikkeling en implementatie van de digitale Lari (GEL), heeft de uitgebreide ervaring van Ripple in CBDC-projecten en hun diepgaande kennis van toepassingen in de praktijk als essentieel beschouwd voor de voortgang van het project.

Ripple uitverkoren voor CBDC-project door Nationale Bank van Georgië

Ripple heeft onlangs de aandacht getrokken met de aankondiging van hun betrokkenheid bij het pilotproject voor een Centrale Bank Digitale Valuta (CBDC) van de Nationale Bank van Georgië (NBG). Voorafgaand aan hun uitverkiezing onderging Ripple een grondig selectieproces geleid door de NBG. In september publiceerde de Bank van Georgië een shortlist met negen bedrijven als mogelijke technologiepartners voor de tweede testronde van de digitale Lari, waarbij Ripple zich onderscheidde als een vooraanstaande kandidaat.

Ripple’s selectie werd uiteindelijk bekrachtigd dankzij de geavanceerde eigenschappen van hun CBDC-platform, dat doorslaggevend was voor de keuze. De NBG plant om dit platform in te zetten voor een uitvoerige evaluatie van hoe de digitale Lari ten goede kan komen aan de Georgische overheid, het bedrijfsleven en consumenten.

Ripple’s betrokkenheid bij CBDC-projecten

ipple is al langere tijd actief betrokken bij de ontwikkeling van Centrale Bank Digitale Valuta’s (CBDC’s). Hun expertise heeft ertoe geleid dat ze door verschillende centrale banken, die van plan zijn CBDC’s te introduceren, zijn gekozen als technologische steunpilaar voor deze initiatieven.

Recentelijk maakte Ripple bekend dat ze in samenwerking zijn met meer dan twintig landen aan CBDC-projecten. Deze samenwerkingen strekken zich uit over diverse continenten, met partners zoals Palau, Bhutan, Montenegro en Colombia, wat Ripple’s wereldwijde impact op het gebied van digitale valuta’s onderstreept.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
XRP Koers kan tot $14 stijgen na Golden Cross op 4-daagse grafiek
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%