Bitcoin red
Bitcoin

‘Dit is de grote vijand van Bitcoin’

Willy Woo, een populaire analist die is doorgebroken met zijn sterke on-chain analyses over Bitcoin, ziet één groot obstakel voor de digitale munt die zijn groei kan beperken. In een nieuwe grafiek toont Willy Woo de verhouding tussen het aantal “papieren Bitcoin” dat wordt verhandeld, versus het aantal echte Bitcoin die beschikbaar zijn.

Wat betekent dit?

Papieren Bitcoin zijn volgens Willy Woo munten die niet echt bestaan, maar die op de derivatenmarkt worden verhandeld alsof dat wel het geval is. Volgens Willy Woo neemt de opkomst van Bitcoin-derivaten liquiditeit uit de markt, waardoor het eenvoudiger is om de koers te manipuleren.

Dat zorgt volgens de analist voor zwakkere rally’s voor de Bitcoin koers.

Willy Woo stelt dat Amerikaanse dollars in veel grotere mate beschikbaar zijn voor investeerders dan Bitcoin zelf. De derivatenmarkt maakt het voor grote spelers mogelijk om hun kapitaal te gebruiken om niet-organische verkoopdruk te genereren op Bitcoin.

De opkomst van deze markten is volgens Willy Woo een “vijand” voor Bitcoin en dat is volgens hem de reden waarom de digitale munt het op dit moment minder goed doet dan in de beginjaren.

“Het maakt het voor mensen mogelijk om Bitcoin te verkopen die ze niet hebben, zolang ze maar voldoende Amerikaanse dollars hebben. Kijk maar hoe de exponentiële bullmarkten eindigden nadat de futuresmarkten online kwamen”, aldus Woo.

Derivaten versus spotmarkt

Als bewijs voor zijn verhaal dat derivaten funest zijn voor Bitcoin wijst Willy Woo naar de volumes. “Alles wat je moet doen om dit te controleren is de volumes op de derivatenmarkt vergelijken met die op de spotmarkt. De volumes op de derivatenmarkt laten de spotmarkt er als een dwerg uitzien”, aldus Woo.

Het is volgens de analist belangrijk dat de spotmarkt weer gaat groeien. Dat zou bijvoorbeeld kunnen komen door de komst van een Spot Bitcoin ETF, waardoor partijen als BlackRock grote hoeveelheden Bitcoin moeten inkopen op de spotmarkt.

Om dat voor elkaar te krijgen moet er wel goedkeuring komen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en die houden de komst van een Spot Bitcoin ETF al jaren tegen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%