bitcoin
Bitcoin

Dit is de ‘raarste’ Bitcoin bullmarkt tot nu toe

Analisten binnen de crypto-industrie spreken van de “raarste” bullmarkt tot nu toe voor Bitcoin. Voor de halving werd een nieuwe all-time high bereikt, wat een unicum is, en vervolgens begon een gigantische rush naar memecoins. Waar de stijgingen normaal gesproken overslaan op andere altcoins, gingen we nu rechtstreeks naar memecoins, normaal gesproken het eindstation van de bullrun.

Wat is er toch aan de hand met de markt?

Deze bullmarkt is raar

Historisch gezien beweegt het kapitaal in de cryptomarkt van Bitcoin naar Ethereum en andere munten met een hoge market cap, om vervolgens naar beneden te bewegen.

Deze markt heeft een paar stappen overgeslagen en is meteen op de memecoins gedoken. “Dat is een beetje ongewoon”, aldus Zach Rynes.

De totale market cap voor memecoins piekte op 1 april op 70 miljard dollar. Qua datum past een piek op 1 april wel bij memecoins. De kapitaalstroom naar memecoins kwam vooral op naam van Dogecoin, maar ook nieuwelingen als dogwifhat (WIF) en Book of Meme (BOME).

Ondertussen is het Base van Coinbase ook een belangrijke blockchain voor memecoins aan het worden. Steeds meer memecoins lanceren succesvol op de blockchain van Coinbase.

Degen schiet 2.800% omhoog

Een voorbeeld van een succesvolle lancering op Base is de DEGEN token. Die steeg over de afgelopen maand met 2.800 procent. De memecoin in kwestie is een onofficiële token die is uitgegeven door de gemeenschap op het sociale netwerk Farcaster.

Rynes voegt toe dat fundamentele waarden geen enkele rol spelen bij memecoins. Ze voegen niets toe, maar zijn puur en alleen bedoeld voor speculatie.

Ethereum-influencer Athony Sassano sluit zich aan bij Rynes. “Ik kan vol vertrouwen zeggen dat dit verreweg de raarste crypto bullmarkt is die ik ooit heb meegemaakt”, aldus Sassano.

Vandaag staat Bitcoin zwaar in het rood, maar volgens Moustache, een pseudonieme analist op Twitter, hoeven we ons geen zorgen te maken.

Op 1 april wist Moustache te meldden dat Bitcoin een belangrijk Fibonacci-niveau herpakt heeft, die het normaal gesproken pas na de halving aantikt. “In iedere vorige cyclus resulteerde dit in een parabolische stijging”, aldus Moustache.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Bitcoin-transactieomzet overtreft Ethereum in aanloop naar Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving