Dit is waarom Bitcoin aan het begin staat van een Bull Run

Bitcoin staat aan het begin van een nieuwe bull-run. Er zijn hier steeds duidelijkere redenen voor. Zo luidt de mening van Dan Held, van de crypto exchange Kraken.


Meerde bullish factoren

Veel analisten beweren dat de Bitcoin nog maar net begonnen is als het gaat om prijsstijgingen. Voor Dan Held zijn de bijdragende factoren zowel Bitcoin specifiek als macro gerelateerd.

Meer dan 97% van de niet-bestede Bitcoin-transactieoutputs (UTXO’s) maken winst. Dit betekent dat minder dan 3% van de transacties plaatsvond tegen een hogere prijs dan het recente hoogtepunt van $12.400. Deze getallen zien we meestal aan het begin van een bullish periodes.

Het betekent dus dat 97% van alle Bitcoins nu meer waard zijn dan wanneer iemand ze ontving. Bijna alle lange termijn beleggers staan dus op winst. Daarbij komt dat de Bitcoin nu al een hele tijd boven de $10.000 grens is gebleven zelfs voor de op één na langste periode ooit.

Aantal dagen boven de $10k – Bron: Twitter

Mensen willen geen afstand doen van hun Bitcoin

Zoals opgemerkt door medeoprichter van CasaHODL, genaamd Jameson Lopp, verkopen investeerders hun BTC’s bijna niet meer. Mensen slaan hun tokens op en raken het niet meer aan. Het aantal Bitcoins dat actief verhandeld wordt ligt dan ook op een dieptepunt.

“Mensen willen geen afstand doen van hun Bitcoin”.
Mensen verkopen steeds minder BTC’s – Bron: CoinMetrics

Hij verwees naar 61% van het totale Bitcoin aanbod dat gedurende meer dan een jaar niet verhandeld is. Investeerders kiezen ervoor om de Bitcoin vast te houden en niet te handelen of verkopen.


De Bitcoin halving

De bovenstaande factoren, in samenhang met het feit dat de derde Bitcoin halving nu een paar maanden achter de rug is, versterken het bullish sentiment.

Miners hebben hun verlies aan inkomsten hersteld en de vraag naar Bitcoin blijft opvallend hoog vooral van zakelijke en institutionele kopers. Tegelijkertijd is het inflatiepercentage van de Bitcoin gedaald als gevolg van de halvering.


De inflatie houdt aan

Toen MicroStrategy de Bitcoin zijn nieuwe reservevaluta had gemaakt zei de CEO, Michael Saylor, dat hij did deed omdat hij zich grote zorgen maakt over het monetaire beleid. Het beleid van de centrale banken heeft hem weggeduwd van fiat valuta’s.

Ook Dan Held is het daarmee eens en wees regelmatig op de forse gelddruk door centrale banken als een belangrijk argument ten gunste van de acceptatie van Bitcoin.

Dit beleid, zei hij, is nu in “overdrive”. Dit gebeurde in de week dat de Federal Reserve werd getipt om een plan te onthullen om de inflatie op te voeren.

Ten slotte is de wereldwijde schuld als percentage van het bruto binnenlands product nu hoger dan ooit tevoren, buiten oorlogstijd. Deze grote schuldenberg bedraagt meer dan $255 biljoen.