Bitcoinn bearmarket
Bitcoin

Dit is waarom de Bitcoin koers blijft dalen

De Bitcoin koers is op het moment van schrijven gedaald naar het niveau van 41.170 dollar. Wat is er toch aan de hand met de digitale munt na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs?

Kan Bitcoin het positieve momentum nog oppakken of is het feest alweer voorbij?

Liquiditeit houdt Bitcoin tegen

Als we Material Indicators mogen geloven, dan is het momenteel de liquiditeit die de koersbewegingen van Bitcoin dempt.

“Dat is waarom Bitcoin zijwaarts handelt met een koers die vastzit tussen de 41.500 en 44.000 dollar sinds zaterdag”, aldus de analist.

Daarnaast presenteert de analist een heatmap waarop we het orderboek van Bitcoin zien op Binance. Daar lijkt op het niveau van 42.000 tot 42.500 dollar een hoop steun te liggen, maar die zijn we nu blijkbaar toch verloren.

“Op het weekoverzicht van de orderboeken van Binance kunnen we zien dat er nog eens 10 miljoen aan kooporders boven de 42.000 dollar zijn neergezet, maar de weerstand rond de 43.500 dollar wordt sterker”, aldus Material Indicators.

Bitcoin moest afkoelen

Als we de Look Into Bitcoin oprichter Philip Swift mogen geloven is het helemaal niet vreemd dat de Bitcoin koers nu in een dalende trend zit.

Hiervoor wijst hij naar een klassiek signaal van de Value Days Destroyed (VDD) Multiple indicator. Met deze indicator kun je in kaart brengen in hoeverre oude investeerders hun Bitcoin verkopen.

Iedere dag dat 1 Bitcoin in dezelfde wallet zit levert 1 Value Day op. Als die Bitcoin na 100 dagen van wallet wijzigt, dan zijn er 100 Value Days Destroyed.

Nu zien we in de bovenstaande grafiek dat er behoorlijk wat Value Days vernietigd zijn rond de lancering van de Spot Bitcoin ETFs. “Het is geen verrassing dat de Bitcoin koers even moest afkoelen”, aldus Philip Swift.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelt: Bitcoin koers bereikt $150.000 in 2024
Revolutionaire beweging: behoud van klassieke videogames op de Bitcoin-blockchain
Mike Novogratz voorziet extreme stijging Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Hoeveel VeChain moet je kopen om miljonair te worden?
Deze 3 cryptomunten zijn klaar voor een grote prijsstijging
Google Bard voorspelt de impact van de Bitcoin halving op de Shiba Inu koers