Bitcoin, BTC
Bitcoin

Dit is waarom de Bitcoin koers in november kan exploderen

De zijwaartse koersactie van Bitcoin waar we al maanden mee worden geconfronteerd kan in november weleens voorbij zijn, mits Bitcoin zich zal gedragen zoals in voorgaande cycli. Op 10 oktober deelde analist Miles Deutscher een grafiek van CryptoCon, waaronder hij constateerde dat de huidige patronen van Bitcoin lijken op die uit het verleden.

“Dit is de typische zijwaartse prijsactie die zich voordoet van Q2 tot Q4 in de pre-halving jaren”, aldus Deutscher.

Halving crypto

Bullish in november?

Deutscher voegt toe dat 21 november over het algemeen een cruciaal omslagpunt is voor de Bitcoin koers. In het verleden begon rond die datum de opwaartse trend richting de volgende halving.

Als voorbeeld neemt hij de zes maanden van zijwaartse koersactie in 2015, waarna de koersen in november van dat jaar begonnen te stijgen. Hetzelfde zagen we in 2019, totdat de Bitcoin koers richting het einde van dat jaar omhoog ging.

Begin 2020 kregen we natuurlijk wel de COVID-19 pandemie, die destijds voor een gigantische daling zorgde. Het is te hopen dat we ditmaal niet iets vergelijkbaars krijgen wat roet in het eten gooit.

Het zou bijvoorbeeld kunnen dat er dan een wereldwijde recessie start door de renteverhogingen van de centrale banken. We moeten niet vergeten dat de macro-economische factoren ook nog een belangrijke rol spelen binnen de ontwikkeling van de Bitcoin koers.

Het heden rijmt met het verleden

Overigens is Miles Deutscher niet de enige die constateert dat de huidige koersactie van Bitcoin angstvallig veel lijkt op die van het verleden. Ook Mags komt wat dat betreft met interessante data aanzetten.

Op het moment van schrijven hangt Bitcoin ongeveer 60 procent onder zijn all-time high. In 2019 rond hetzelfde moment was dat ook het geval en in 2016 ging het om 65 procent.

Galaxy Trading is nog niet helemaal bullish over Bitcoin en voorziet op 10 tot 15 november nog één laatste dump of bodem voor de koers.

Voor nu is het in ieder geval nog zes maanden wachten op de volgende halving, die voor eind april of begin mei op de planning staat.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers