Newsbit

Bitcoin (BTC)

Dit is waarom de Bitcoin prijs abrupt met 3% daalde

Bitcoin (BTC)

OKEx, een van ‘s werelds grootste cryptocurrency exchanges, kondigde op 16 oktober een tijdelijke opschorting van opnames aan. Na het nieuws daalde de prijs van Bitcoin (BTC) abrupt met 3% in 30 minuten tijd.

De nervositeit op de markt komt door de reden achter de opschorting en de mogelijke implicaties die deze met zich meebrengt.

BTC prijs daalt – Bron: Tradingview

Iemand kan de opnames niet aftekenen

In een eerder bericht werd geschreven dat het OKEx-team zei dat een van de houders van de privésleutel van de exchange samenwerkt met een bureau voor openbare veiligheid bij onderzoeken.

Direct nadat de OKEx-verklaring was vrijgegeven, daalde de prijs van Bitcoin van $11.514 naar $ 1.190. De daling van 3% deed zich voor binnen een tijdsbestek van 30 minuten, wat een marktbrede terugval veroorzaakte.

Bitcoin exchanges implementeren normaal gesproken een systeem met meerdere handtekeningen om opnames uit koude opslag te verwerken, d.w.z. een wallet die niet is verbonden met internet.

Om geld uit de cold wallet over te boeken, deelt de centrale vaak verschillende privésleutels uit aan de eigenaren en leidinggevenden. In een systeem met meerdere handtekeningen moeten alle of de meerderheid van de sleutelhouders aanwezig zijn om transacties af te tekenen.

In het geval van OKEx zei de exchange dat een van de houders van een privésleutel geen opnames kan goedkeuren. Jay Hao, de CEO van OKEx, zei:

“Alle bewerkingen van @OKEx, behalve opnames van digitale activa / cryptovaluta, blijven onaangetast. Al uw fondsen en bezittingen zijn veilig. Het onderzoek betreft alleen de persoonlijke kwestie van een bepaalde privésleutelhouder. Verdere aankondigingen zullen worden gedaan. “


De reden van de Bitcoin daling

De prijs van Bitcoin is om twee hoofdredenen sterk gedaald vanwege het OKEx-nieuws. Ten eerste is OKEx een belangrijke exchange die aanzienlijke hoeveelheden zowel spot- als futures-volume verwerkt.

Ten tweede, als het gaat om een ​​exchange met banden met China, is er meestal sprake van verhoogde marktspeculatie. Red Li, de mede-oprichter van 8BTC, zei:

“OKEx verklaarde eerst dat de opname om 15.00 uur zal worden opgeschort, maar snel zal worden gewijzigd in 11.00 uur. Het gerucht gaat dat meer dan 800 accs in ‘bepaalde’ uitwisselingen betrokken zijn bij het witwassen van geld over de grens. “


Analisten zijn verrast

Leo Weese, de president van The Bitcoin Association, zei dat hij verrast was door het feit dat één enkel persoon het volledige systeem voor cold storage van een exchange kan beïnvloeden. Hij schreef:

“Die ene persoon die in China zit met de sleutels van een volledige offshore cryptocurrency-exchange, is waarschijnlijk het meest verrassende aan deze industrie. Dat klanten geen transparantie eisen over sleutelbeheer komt echter op een goede tweede plaats. “

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top