Bitcoin

Dit is waarom de Bitcoin prijs dichtbij een nieuwe prijsstijging is

De Bitcoin prijs kan op korte termijn flink gaan stijgen aangezien miners minder Bitcoins verkopen dan ze dagelijks minen.


Drie factoren zorgde ervoor dat Bitcoin steeg

De Bitcoin koers is de afgelopen drie maanden met 170% gestegen. Namelijk van $3.600 naar $ 9.700. Een aantal fundamentele factoren wijzen momenteel op een mogelijke nieuwe opwaartse trend op de korte termijn.

De drie redenen waarom Bitcoin waarschijnlijk een opleving zal zien, zijn: Steeds meer Bitcoins worden van exchanges afgehaald, miners die minder Bitcoins verkopen en een toenemend aantal investeerders die hun Bitcoins voor een lange tijd vasthouden.

Er worden steeds meer BTC’s van exhanges afgehaald. Dit suggereert dat steeds meer beleggers zich voorbereiden om hun Bitcoins een lange tijd vast te houden. Dit is positief omdat investeerders blijkbaar veel vertrouwen hebben dat de Bitcoin koers op lange termijn zal gaan stijgen.


Herstel van inkomsten

De daling valt samen met een herstel van de inkomsten van miners. Miners genereren momenteel meer Bitcoins door te minen dan voorheen. Dit komt door de laatste aanpassing van de hashrate-moeilijkheidsgraad. Mede hierdoor worden de al bestaande miners winstgevender.

Als de operationele kosten voor het minen van Bitcoin afnemen, kan de noodzaak om op korte termijn meer Bitcoin te verkopen voor grote mining bedrijven ook afnemen. Dit zorgt voor minder verkoopdruk.

Uit gegevens blijkt dat miners deze week minder Bitcoin hebben verkocht dan de afgelopen week. In de afgelopen zeven dagen hebben miners ongeveer 6.694 Bitcoin gemined. Bovendien blijkt uit die gegevens dat ze 6.384 Bitcoin hebben verkocht. Dit levert een positieve inventaris van 310 Bitcoin op. Een handelaar schreef:

“De Exchange-outflow blijft stijgen. Miner inkomsten vinden steun. Miners houden steeds meer Bitcoins vast. Dus zelfs als de grafiek er niet erg spannend uitziet, vraag ik me af waar bears denken dat de grote verkoopdruk vandaan zal komen. ‘

Over het algemeen hebben miners minder Bitcoins verplaatst en minder verkoopdruk uitgeoefend. De combinatie van minder verkopers op de Bitcoin markt en een consistente toename van langetermijn hodlers verhoogt de kans op een voortgezette rally.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Pas op, trendverandering ligt op de loer

De voorspelling van een nieuwe prijsstijging voor Bitcoin op korte termijn is voornamelijk gebaseerd op de aanname dat miners de komende maanden niet veel Bitcoins zullen verkopen. Maar grote verschuivingen in de Bitcoin prijs en de moeilijkheidsgraad om Bitcoin te minen, kunnen snel een trendverandering veroorzaken.

Een ideaal scenario voor een sterke rally in het derde kwartaal van 2020 zou vereisen dat de prijs stabiel blijft boven $10.000. Daarnaast moet het aantal Bitcoins dat dagelijks door miners wordt verkocht blijven dalen.

Als dit gebeurt, zou dit erop duiden dat de prijs van Bitcoin uit een meerjarig trend is gebroken. Het vertrouwen van zowel investeerders als miners is gegroeid en blijft groeien, waardoor een goede bullmarkt op lange termijn mogelijk is.

 

Bitcoin nieuws

VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Langverwachte goedkeuring: BlackRock’s Bitcoin ETF krijgt groen licht voor handel in opties
Bitcoin stijgt: maar dit is nodig voor een nieuwe all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom