Cardano Nieuws

Dit is waarom de Cardano koers stijgt met 30 procent

De Cardano koers is vandaag met 30 procent gestegen te midden van een mooi herstel op de cryptomarkt. Door de enorme prijsstijging van vandaag heeft Cardano nu Ripple ingehaald en is het de 6e grootste cryptomunt ter wereld.

Er zijn een aantal redenen voor de ADA prijsstijging van vandaag, waaronder de nieuwe Cardano-Ethereum USDC brigde, de hoge ontwikkelingsactiviteit op Github en de aanstaande ‘Vasil’ hard fork die in juni plaats zal vinden.

Cardano prijs heeft absolute bodem gevonden

ADA bereikte vandaag een hoogtepunt van $0,69. Dat betekent dat de Cardano koers is in de afgelopen twee dagen met bijna 50 procent gestegen. Slechts 4 dagen geleden zakte de Cardano koers naar een dieptepunt van $0,45, wat ervoor heeft gezorgd dat veel investeerders de ADA-dip hebben gekocht. De $0,45 grens wordt gezien als een absolute bodemprijs.

ADA grafiek 4 uur per candle – Bron: Tradingview

Nog veel meer positieve tekenen

Ook is het aantal transacties en de totale waarde vergrendeld (TVL) de afgelopen twee dagen enorm toegenomen. Ook dit stuwt de ADA prijs omhoog. Ook wordt het Cardano netwerk steeds meer gebruikt voor NFT’s. Het aantal NFT’s dat op het Cardano-netwerk is gemaakt, heeft namelijk de 5 miljoen overschreden.

Een andere belangrijke indicator die zeer positief is, is de hoge activiteit op Github. De ontwikkelingsactiviteit op het platform heeft namelijk een recordhoogte bereikt zo meldde Santiment in een tweet op 31 mei. Dat betekent dat er hard gewerkt wordt door ontwikkelaars om het platform te verbeteren.

“Cardano is een van de vele altcoins die de week goed zijn begonnen, momenteel +13% in de afgelopen 24 uur. De ontwikkelingsactiviteit heeft het All-Time High-niveau bereikt, aangezien het team van ADA werkte aan innovatie terwijl de prijzen werden onderdrukt.”

De Vasil Hard Fork

Misschien wel de belangrijkste reden voor de grote prijsstijging van Cardano deze week is de aankomende Vasil hard fork die in juni plaats zal vinden.

De oprichter van Cardano, genaamd Charles Hoskinson, beweert dat meer ontwikkelaars zullen overschakelen naar de blockchain zodra de hard fork is geïmplementeerd. Dit zal de ADA prijs laten stijgen.

Cardano nieuws

Cardano koers stijgt met 15 procent en lijkt klaar voor grote winsten
Cardano voegt 100 smart contracts toe na Vasil hard fork
Charles Hoskinson legt uit waarom de prijs van Cardano blijft dalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten