Ethereum Nieuws

Ethereum Nieuws

Dit is waarom de Ethereum prijs sneller stijgt dan de Bitcoin prijs

Ethereum heeft de afgelopen weken geweldig gepresteerd, zelfs beter dan de Bitcoin. De prijs van de grootste altcoin is sinds het begin van 2021 met meer dan 85% gestegen. Ter vergelijking: De Bitcoin prijs is sinds 1 januari 2021 met 27% gestegen.

Ethereum prijs schiet omhoog in 2021 – Bron: Tradingview

Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom Ethereum de afgelopen weken beter presteert dan Bitcoin. Denk bijvoorbeeld aan het verbeterde sentiment rond de DeFi markt en de huidige consolidatie van BTC.


De Ethereum blockchain groeit razendsnel

De DeFi-markt is weer aan het groeien en dat hebben we gezien aan de koersen van een aantal DeFi tokens. Zo steeg de Aave prijs in 1 week tijd van $120 naar $200 en de SushiSwap prijs van $4 naar $7,6.

De rally van DeFi-tokens wordt gedeeltelijk gevoed door de snelgroeiende Total Value Locked (TVL) in de DeFi-markt, die een schatting maakt van de hoeveelheid kapitaal die wordt gestaked voor DeFi-protocollen. Met meer dan $24 miljard zit er meer kapitaal vast in DeFi-protocollen dan ooit tevoren, wat duidt op een enorme vraag. Dit is cruciaal voor het momentum van Ethereum omdat steeds meer apps en tokens afhankelijk zijn van zijn netwerk.

Het stijgende aantal gebruikers wordt aangetoond door de enorme stijging van de Ethereum-gaskosten. Hoewel hoge transactiekosten niet ideaal zijn, is het toch een goed teken aangezien het de bereidheid van gebruikers toont om te betalen.

Ethereum transacties per dag – Bron: Etherscan.io

Opvallend is ook dat andere blockchain-protocollen, die concurreren met Ethereum, ook hard groeien. Kijk bijvoorbeeld naar Polkadot en Cosmos.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin prijs consolideert

Een andere factor die meehelpt aan de prijsstijging van Ethereum is de consolidatie van de Bitcoin prijs. Door de lage volatiliteit van de grootste crypto ter wereld kunnen altcoins de achterstand inhalen. De consolidatieperiode heeft ertoe geleid dat de vraag naar altcoins is toegenomen.

De prijsstijging van Ethereum valt samen met wat handelaren omschrijven als “altseason”, een periode waarin de Bitcoin stabiliseert en de altcoin prijzen hard stijgen. Deze zogenaamde altseason doet zich voor wanneer Bitcoin varieert en investeerders op zoek zijn naar meer volatiliteit. Traders verplaatsen hun kapitaal dan naar altcoins waardoor de prijs stijgt. Wel is het oppassen geblazen. Wanneer de bitcoin prijs een grote move maakt zullen de altcoins namelijk pijn lijden.

Voor nu ziet alles er echter goed uit voor Ethereum. De sterke fundamentals, in combinatie met het feit dat het spoedig zijn All Time High kan doorbreken, zorgt voor veel opwinding onder handelaren. Onze analist verwacht daarom dat de koers zal blijven stijgen en het snel de $1.720 – $1.770 zone op kan gaan zoeken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten