Bitcoin, BTC
Bitcoin

Dit is waarom de prijs van Bitcoin aan het stijgen is

Bitcoin (BTC) haalde de krantenkoppen toen de prijs woensdag steeg tot $26.800. Deze prijsstijging komt doordat belangrijke whale- en sharkadressen opnieuw Bitcoin zijn gaan verzamelen. Volgens de beschikbare gegevens zijn er momenteel 156.660 wallets met tussen de 10 en 10.000 BTC, en deze adressen hebben sinds 17 augustus gezamenlijk $308,6 miljoen aan Bitcoin verzameld.

Prijsanalyse

Volgens de meest recente gegevens wordt Bitcoin verhandeld tegen ongeveer $26.380. De afgelopen maand heeft de cryptocurrency tekenen van herstel laten zien, en het huidige prijsniveau suggereert dat het opwaartse momentum sterk is. De accumulatie van whale- en sharkadressen duidt op een bullish sentiment onder belangrijke houders, wat vaak dient als een voorloper van een bredere marktrally.

Wat drijft de prijs?

Accumulatie van whales: Het feit dat belangrijke whale- en sharkadressen Bitcoin accumuleren, is een sterke indicator van vertrouwen in het bezit. Deze grote houders hebben de macht om markttrends te beïnvloeden, en hun collectieve koopactie is een bullish teken.

Marktsentiment: Het algemene marktsentiment lijkt positief, waarbij beleggers hernieuwde interesse tonen in Bitcoin. Dit kan te wijten zijn aan verschillende factoren, waaronder geopolitieke spanningen en inflatievrees, die mensen traditioneel naar ‘veilige havens’ zoals Bitcoin drijven.

Technische indicatoren: Hoewel technische analyse geen 100% gegarandeerde methode is om prijsbewegingen te voorspellen, suggereren de huidige prijsniveaus en handelsvolumes dat Bitcoin zich zou kunnen voorbereiden op een nieuwe rally.

Toekomstblik

Gezien de huidige trends en de hernieuwde belangstelling van grote houders zou het niet verrassend zijn als Bitcoin de komende weken nieuwe weerstandsniveaus zou testen. Zoals altijd bij crypto is het echter cruciaal om je eigen onderzoek te doen en voorzichtig te zijn.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Investeringslegende: Bitcoin is de kans van ons leven
Mysterieuze crypto investeerder ‘Mr. 100’ koopt opnieuw voor miljoenen aan Bitcoin
Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC