Solana, SOL
Solana

Dit is waarom de Solana koers deze week is gestegen

Deze week stond Solana (SOL) in de schijnwerpers binnen de crypto-wereld. De waarde van SOL schoot in korte tijd met bijna 30% omhoog, waardoor het zowel Cardano (ADA) als Dogecoin (DOGE) overtrof qua marktkapitalisatie. Hoewel de stijging voor sommigen als een verrassing kwam, zijn er diverse aanwijsbare redenen voor deze toename.

Upgrade Solana netwerk

De recente netwerk upgrade van Solana op 28 september kan een belangrijke rol hebben gespeeld in de waardestijging. Met de introductie van versie 1.16 werden verschillende cruciale functies toegevoegd. Een opmerkelijke toevoeging is het ‘gate systeem’, dat is ontworpen om de geleidelijke implementatie van nieuwe features te controleren.

Bovendien faciliteert de upgrade nu vertrouwelijke transacties met behulp van de zero-knowledge proof technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om te bewijzen dat een bewering klopt zonder de exacte details van die bewering te delen. Samengevat zorgt de upgrade voor een verhoogde efficiëntie en privacy van het netwerk.

Solana en FTX

Een andere mogelijke factor achter de prijsstijging is het herstel van vertrouwen onder investeerders na een periode van onzekerheid. De crypto exchange FTX, die in financiële problemen verkeerde, had een substantiële positie in SOL. Deze problemen zorgden ervoor dat SOL in december 2022 een dieptepunt kende.

Ondanks dat FTX nog ongeveer $1,3 miljard aan SOL vasthoudt, wat een potentiële verkoopdruk kan creëren, heeft de Amerikaanse overheid stappen aangekondigd om verstoringen op de cryptomarkt te beperken. Er zal elke week een specifiek aantal tokens worden verkocht volgens strikte voorwaarden, wat het vertrouwen onder investeerders waarschijnlijk heeft versterkt.

DeFi op Solana loopt storm

Ten slotte neemt de populariteit van de gedecentraliseerde finance (DeFi) sector binnen Solana toe, in contrast met een daling bij Ethereum (ETH). Gedurende een bepaalde periode had Solana zelfs meer actieve adressen die gebruik maakten van gedecentraliseerde applicaties (dApps) dan Ethereum. Daarnaast nam ook de handel in non-fungible tokens (NFTs) op Solana significant toe.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Solana nieuws

De 4 belangrijkste factoren achter de snelle stijging van de Solana koers
‘Deze Ethereum-rivaal kan nog VEEL verder stijgen’
Analist voorspelt nieuw koersrecord Solana van $360
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%