Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Dit is waarom deze week cruciaal gaat worden voor de Bitcoin koers

Er breekt een spannende week aan voor de Bitcoin koers, met verschillende belangrijke gebeurtenissen op de agenda. Onder andere een presidentsdebat en cruciale economische cijfers uit de Verenigde Staten kunnen grote invloed hebben op de richting van Bitcoin.

Hoewel het weekend rustig verliep voor BTC, toont de koers vandaag positieve signalen. Maar wat kunnen we de komende week verwachten?

Een cruciale week voor de Bitcoin koers

De arbeidsmarktgegevens uit de VS zorgen op de korte termijn voor gemengde reacties onder handelaren. Hoewel de lagere werkloosheidscijfers de angst voor een recessie enigszins hebben verminderd, wijzen sommigen op signalen van een verzwakte arbeidsmarkt. Bitcoin, dat zeer gevoelig is voor macro-economische data, zou daardoor deze week extra volatiliteit kunnen ervaren.

Op dinsdag worden de inflatiecijfers (CPI) voor augustus vrijgegeven, gevolgd door de producentenprijsindex (PPI) op woensdag. Deze gegevens zullen een indicatie geven van de economische gezondheid van de VS en kunnen de vraag naar Bitcoin als hedge tegen inflatie beïnvloeden. Daarnaast staat dinsdag ook het presidentsdebat tussen Donald Trump en Kamala Harris op de agenda, wat de markten verder kan bewegen.

Deze week kan dus cruciaal worden voor de richting van de Bitcoin koers, aangezien zowel economische cijfers als politieke gebeurtenissen een grote rol spelen in het sentiment van beleggers.

Bitcoin is ondergewaardeerd

Ondanks het voorzichtige marktsentiment zien analisten van Presto Research op dit moment kansen voor Bitcoin. Volgens hen is Bitcoin momenteel “sterk ondergewaardeerd” en wijzen ze op de groeiende netwerkbeveiliging als een van de belangrijkste positieve signalen.

Presto-analisten Peter Chung en Min Jung benadrukken dat, hoewel de macro-economische omstandigheden veel aandacht krijgen, de markt een cruciaal fundament over het hoofd ziet: de enorme toename in netwerkbeveiliging.

De hashrate van Bitcoin, de rekenkracht die het netwerk beveiligt, heeft namelijk een recordhoogte van 679 EH/s bereikt, wat het netwerk veiliger maakt dan ooit tevoren. Dit is vaak een teken van een prijsbodem, aangezien miners hun capaciteit weer aan het opschalen zijn.

Presto Research ziet dit als een signaal dat Bitcoin momenteel een aantrekkelijke koopkans biedt. Daarnaast wijzen ze op de mogelijke goedkeuring van Bitcoin spot-ETF’s als een belangrijke factor voor een positieve langetermijnverwachting.

Start nu op Kraken, de veiligste en meest betrouwbare crypto-beurs

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten kopen? Grijp dan nu je kans en start vandaag nog bij Kraken, de veiligste en meest vertrouwde crypto-beurs ter wereld. Miljoenen gebruikers wereldwijd handelen al op Kraken. Mis de kans niet—maak binnen 2 minuten een account aan en begin vandaag nog met handelen!

Bitcoin nieuws

Robert Kiyosaki voorspelt stijging van Bitcoin, goud en zilver
Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt