Altcoin Nieuws

Dit is waarom Quant waarschijnlijk zijn top heeft bereikt

De Quant koers is in de afgelopen vier maanden met meer dan 450 procent gestegen. Echter, aan al het mooie komt het einde, zo ook aan de QNT prijsstijging. Grote investeerders zijn hun winst aan het veilig stellen en dat laat de prijs van de munt dalen. Het zou dus goed kunnen dat Quant zijn lokale top heeft bereikt en vanaf hier een scherpe daling gaat laten zien.

Daling van het aantal actieve adressen

De neerwaartse vooruitzichten van QNT zijn gebaseerd op een reeks technische en on-chain indicatoren. Deze indicatoren suggereren dat beleggers die de prijsrally steunden, waarschijnlijk geen vertrouwen meer hebben in een verdere koersstijging. Dit is goed terug te zien aan het aantal dagelijks actieve adressen.

De flinke prijsstijging van de Quant token viel samen met een enorme stijging in het aantal dagelijks actieve adressen. Op 17 oktober bereikte het aantal dagelijkse actieve adressen van Quant Network zelfs een recordhoogte van 10.949. Dit is een stijging van ongeveer 5.850 adressen ten opzichte van vier maanden geleden. Veel van deze nieuwe adressen waren van mensen die de token kochten.

Het aantal dagelijkse actieve adressen daalden echter scherp in de afgelopen twee dagen en bereikten de 6.800 op 19 oktober. In diezelfde daalde de prijs van QNT met 25,5% tot een waarde van $171, wat suggereert dat veel handelaren hun winsten veilig hebben gesteld.

Dagelijks actieve adressen quant
Dagelijks actieve adressen vs Quant prijs – Bron: Santiment

Wat kunnen we verwachten?

De winst inningen komen op het moment dat de dagelijkse ‘relative strength-index’ (RSI) boven de 70 is uitgestegen, wat erop wijst dat de token ‘overbought’ is.

Een overbought RSI laat het zien dat de prijs te snel omhoog is gegaan en dat een correctie dus waarschijnlijker is voordat de opwaartse trend kan worden hervat.

De dagelijkse RSI van QNT werd op 17 oktober gecorrigeerd naar 65. Op datzelfde moment daalde de prijs van het token naar een waarde van 185 dollar. Binnen dit bereik valt het samen met de 0.236 Fib-lijn van de Fibonacci-retracementgrafiek.

Het niveau van 185 dollar was instrumenteel als ondersteuning in augustus 2021. Maar gezien het bestaande bearish sentiment, zal dit niveau mogelijk niet lang stand houden. Dit zou kunnen resulteren in een verdere daling van de prijs in de richting van het ondersteuningsbereik van 137 dollar en 150 dollar.

Dagelijks actieve adressen vs Quant prijs – Bron: Santiment

Aantal QNT-whales nemen af

Tijdens de Quant koersstijging van 450% steeg het aantal whale-adressen met meer dan 100 QNT-tokens enorm. Het aantal grote whale adressen begon echter te dalen op 16 oktober, een dag voordat de prijs van QNT en het aantal dagelijkse actieve adressen een hoogtepunt bereikten. Met andere woorden, grote investeerders zijn begonnen hun QNT investeringen te verkopen in de buurt van de prijstop van de token. Ook dit maakt de kans op een verdere koersval groter.

Altcoin nieuws

FTX Token in vrije val nadat Binance de stekker uit een mogelijke overname trekt
Dogecoin koers daalt terwijl Twitter de ontwikkeling van crypto wallet pauzeert
Terra-oprichter Do Kwon schijnt in Europa te zijn nadat hij Singapore ontvlucht is
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten