ripple, xrp
Ripple

Dit is waarom Ripple (XRP) één van de meest verhandelde Crypto’s is

Na jarenlang in het clinch te hebben gelegen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), lijkt er voor Ripple (XRP) een keerpunt bereikt te zijn op 13 juli. Sinds deze significante datum is het handelsvolume van XRP drastisch toegenomen, een trend die begon aan het begin van dit jaar. In dit artikel analyseren we de recente gebeurtenissen en bekijken we wat dit kan betekenen voor de toekomst van XRP.

XRP’s Handelsvolume Klimt Na Gunstige SEC Uitspraak

Sinds het begin van dit jaar is het handelsvolume van Ripple’s XRP gestaag toegenomen, en benaderde het de indrukwekkende som van 30 miljard dollar. In augustus bereikte het dagelijkse handelsvolume een gemiddelde van zo’n 450 miljoen dollar, wat een verbazingwekkende 3,6 keer hoger is dan dat van Solana (SOL).

Deze aanzienlijke groei is grotendeels te wijten aan een gunstige uitspraak in de rechtszaak van Ripple tegen de SEC, waarbij rechter Analisa Torres XRP in veel gevallen niet als een effect bestempelde. Dit vonnis heeft ervoor gezorgd dat diverse exchanges, waaronder Kraken en Coinbase, hun platformen weer hebben opengesteld voor XRP-handel.

Een bijkomend effect van deze uitspraak was dat het handelsvolume van XRP in de periode na 13 juli niet alleen dat van Solana overtrof, maar zelfs ook even prominente spelers zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) achter zich liet. Het lijkt erop dat deze opwaartse trend zich voortzet, met een huidig dagelijks handelsvolume dat regelmatig de 1 miljard dollar overschrijdt, waarmee XRP zich schaart bij BTC en ETH als een van de meest verhandelde digitale valuta’s.

Verwachtingen XRP koers

Een stabiel hoog handelsvolume kan een indicator zijn voor de algemene markttrend. Bijvoorbeeld, als we een stijging in de XRP-prijs zien die samenvalt met een verhoogd handelsvolume, kan dit vaak worden gezien als een sterk signaal van een beginnende opwaartse trend.

Echter, momenteel zien we dat XRP een tegengestelde beweging maakt; de waardering is teruggelopen tot het niveau van vóór de gunstige uitspraak op 13 juli.

Als dit hoge handelsvolume blijft aanhouden, zou het, gezien de huidige neerwaartse trend, kunnen impliceren dat de XRP-koers waarschijnlijk zal blijven dalen. Anderzijds zou een plotselinge afname in het handelsvolume kunnen wijzen op een toekomstige verlaging van de volatiliteit.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

Bekende XRP advocaat reageert fel op kritiek ex-SEC voorzitter
Waarom kocht Ripple 700 miljoen aan XRP tokens terug?
XRP stijgt naar de 4e positie in Cryptomarkt, overtreft Binance Coin in marktkapitalisatie
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%