Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
Bitcoin staat voor een uitdagende week omdat de ondersteuning van $9.000 is vervaagt en de onzekerheid toeneemt na de Bitcoin halving. Maar waar moet je de komende dagen nou op letten? We kijken naar de factoren die op korte termijn de Bitcoin prijs kunnen beïnvloeden.
Deze week is niet goed gestart voor de grootste cryptomunt. De Bitcoin koers daalde namelijk tot onder de 9000 dollar en dat is een vrij bearish signaal. Deze koersdaling vond plaats omdat miners veel meer BTC tokens verkopen.
Miners verkochten zelfs meer tokens dan ze verdienden, ondanks dat hun inkomen 50% lager was als gevolg van de halvering twee weken geleden.
Als dit zo doorgaat, zal de verkoopdruk toenemen en de prijs verder onder druk komen te staan. De koers kan dus verder dalen en zal pas weer ondersteuning vinden rond de $8000. Het voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen ligt momenteel op bijna precies 8.000 dollar.
De volatiliteit sinds vrijdag heeft een kleine gap in de Bitcoin-futuresmarkten van CME Group veroorzaakt. Deze ‘gaps’ worden gevormd wanneer de handel van een week eindigt op een ander punt dan waar de volgende begint. Wat interessant is aan deze gaps is dat ze de neiging hebben om later in de tijd weer opgevuld te worden.
Deze keer ligt de gap tussen de 9.065 en 9.180 dollar. Bitcoin zou het prijsniveau van $9.000 moeten terugwinnen om deze gap te vullen en dat is best reëel, ook op korte termijn.
De netwerkmoeilijkheidsgraad, een maatstaf voor de inspanning die nodig is om op de Bitcoin-blockchain te minen, ligt namelijk op koers om met 6,3% te dalen bij de volgende aanpassing over tien dagen.
De vorige aanpassing, die vier dagen geleden plaatsvond liet de moeilijkheidsgraad dalen met 6%.
Het verminderen van de moeilijkheidsgraad is trouwens geen slecht teken. Het is juist één van de belangrijkste functies voor zelfstabilisatie van de Bitcoin. Door gelijke kansen te creëren voor miners, wordt meer activiteit gestimuleerd. En dat verhoogt op zijn beurt de veiligheid en winstgevendheid.
De netwerk-hash-snelheid is een ruwe interpretatie van de rekenkracht die is toegewijd aan Bitcoin-mijnbouw. Deze stabiliseert momenteel op ongeveer 95 quintiljoen hashes per seconde, een daling ten opzichte van een recordhoogte van bijna 140 quintillion.
Lees over de indrukwekkende stijging van Bitcoin naar $98.310 en de impact van het ‘Bitcoin Industrial Complex’.
De Bitcoin koers stijgt naar nieuwe hoogten terwijl de rest van de cryptomarkt verliezen lijdt. Wanneer keert het tij?
De Amerikaanse Bitcoin ETF’s hebben gisteren een geweldige dag beleefd, en dat is terug te zijn bij de stijgende bitcoin koers.
Volgens The Kobeissi Letter zien we momenteel de ergste nachtmerrie van de Amerikaanse centrale bank. Wat betekent dit voor Bitcoin?
XRP maakt een indrukwekkende opmars met 24% stijging in 24 uur en 74% deze week, terwijl andere crypto’s dalen.
Michael van de Poppe voorspelt correcties voor Bitcoin, Dogecoin en altcoins. Ontdek koopzones en kansen tijdens marktvolatiliteit.