Ethereum crash, ether
Ethereum

Dit kan een groot probleem voor Ethereum worden

De populaire analist Ali Martinez vreest dat Ethereum nog een grote correctie te wachten staat. Als de steun op 2.300 dollar breekt, kan Ethereum volgens hem aan een hele stevige daling beginnen. Voorlopig lijkt de nummer twee van de markt echter veilig op 2.532 dollar en een stijging van 2,65% over de afgelopen 24 uur.

Cruciale steun voor Ethereum

Ter onderbouwing van zijn waarschuwing deelt Martinez een In/Out of the Money Around Price (IOMAP) grafiek, welke laat zien hoeveel adressen tegen de huidige koersen op winst, verlies of breakeven staan.

“De crucial steun voor Ethereum ligt op 2.300 dollar. Daar kochten 2,4 miljoen adressen ruim 52,6 miljoen Bitcoin. Als deze vraagzone faalt, kan dat tot een grote verkoopgolf leiden vanwege investeerders die hun verliezen willen minimaliseren”, aldus de analist.

Voor nu lijkt er echter geen reden voor grote zorgen. De Ethereum koers doet het vandaag goed en volgt daarmee Bitcoin, dat momenteel flirt met de koers van 65.000 dollar. Daar ligt echter een behoorlijke weerstand.

Wat gaat Bitcoin doen?

Ook voor Bitcoin heeft Ali Martinez een pad in zijn hoofd. Hij voorziet in potentie nog een correctie naar 57.000 dollar voor de digitale munt, voordat we uitbreken en richting de 78.000 dollar afkoersen.

“De beste manier om met iedereens dromen te sollen is een koersdaling van Bitcoin naar 60.000 dollar, een heropstanding naar 66.000 dollar, vervolgens een correctie naar 57.000 dollar en uiteindelijk een uitbraak naar 78.000 dollar!”

Deze uitspraken deed de analist echter voordat Bitcoin naar de huidige koers van 64.700 steeg. Het kan dus zijn dat Bitcoin blijft verrassen en we alsnog een stukje eerder uitbreken dan iedereen had gedacht.

Het sentiment is op dit moment echter alweer compleet bullish, waardoor de bears zullen roepen dat de markt momenteel te optimistisch is. Uiteindelijk moet er ergens nieuw geld vandaan komen om de koers nog verder op te drijven.

Dat lukte de afgelopen weken niet, waardoor men terecht twijfelt over het vermogen van Bitcoin om verder te stijgen.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin dumpt opnieuw voor $1,6 miljoen aan memecoins
Vitalik Buterin onthult ingrijpende veranderingen voor Ethereum’s toekomst
Topanalist voorspelt forse stijging voor Ethereum: koers kan richting $2.800 bewegen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk