Cryptocurrencies (Crypto's)
Altcoin

Dit moet gebeuren voordat altcoins aan een bullrun beginnen

De populaire macro-analist Benjamin Cowen ziet op dit moment nog weinig reden voor altcoins om aan een nieuwe bullrun te beginnen. Voordat het volgens hem überhaupt mogelijk is dat we voor de kleine broertje van Bitcoin een bullrun zien, moet de Amerikaanse centrale bank eerst van koers wijzigen.

Wat bedoelt hij daar precies mee?

Geen bullrun voor altcoins?

Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat de Amerikaanse centrale bank (en eigenlijk iedere Westerse centrale bank) het afgelopen jaar agressief de rente verhoogde om de inflatie te bevechten. Volgens Benjamin Cowen houdt dat momenteel nog een bullrun tegen voor altcoins.

Zolang dat strenge rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank niet verandert, is er volgens Cowen geen reden om bullish te zijn over altcoins.

De Federal Reserve, zoals de Amerikaanse centrale bank heet, zal volgens Cowen niet beginnen met het verlagen van de rente; totdat de Amerikaanse S&P 500 (een belangrijke aandelenbeurs) een gigantische correctie ondergaat.

“De liquiditeit stroomt van assets met een hoog risico, naar assets met een laag risico. Wat overigens niet betekent dat laag-risico assets niet kunnen zakken. […] Als de S&P 500 zakt, dan ziet de Federal Reserve dat. Denk je dat de Fed het iets boeide toen de S&P 500 op 4.600 stond? Nee, op dat moment was de koers nog te hoog”, aldus Cowen.

Dominantie Bitcoin blijft stijgen

Zolang de aandelenbeurzen geen harde tikken krijgen, is het volgens Cowen een kwestie van inzetten op Bitcoin. Zolang de Federal Reserve de rente niet moet verlagen vanwege ellende op de financiële markten, is het volgens hem dus niet zinvol om op kleinere munten in te zetten.

Dat zien we de afgelopen weken in ieder geval zeker terug op de markt. Bitcoin blijft terrein winnen ten opzichte van de rest van de markt. Zelfs Ethereum heeft het moeilijk om Bitcoin bij teh ouden.

Volgens Cowen zal de Federal Reserve pas ingrijpen op het moment dat de S&P 500 afzakt richting de koers van 3.500 tot 3.400 punten. Momenteel tikt deze echter nog binnen op 4.117 punten.

Vanaf het begin van het jaar gemeten staat er ook nog “gewoon” een stijging van 7,67 procent op de borden voor de S&P 500. Dat betekent dat de Amerikaanse centrale bank zich ogenschijnlijk nog geen zorgen hoeft te maken over de grootste aandelenindex van het land.

Al heeft de S&P 500 afgelopen maand wel een stevige daling ingezet, wat het dan weer extra bijzonder maakt dat de Bitcoin koers op dit moment zo goed presteert.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%