Nieuws, Trending

Dit zijn China’s rijkste cryptocurrency ondernemers

De Chinese (financiële) nieuwsorganisatie Hurun brengt jaarlijks een lijst met de rijkste personen in China uit; de China Rich List. Dit is een catalogus van personen in China die meer dan 2 miljard yuan (€180 miljoen). Verschillende cryptocurrency ondernemers zijn dit jaar in de lijst van de financiële elite in China terecht gekomen. 

13 ondernemers

In de nieuwe lijst van rijke mensen in China zijn 13 ondernemers wiens bedrijf in verband staat met het minen en/of handelen van cryptocurrency. Onder andere de mede oprichter van Bitmain Technologies, Micree Zhan Ketuan, staat in de lijst van top 100 rijkste mensen in China. Geschat komt zijn vermogen op 29,5 miljard yuan (€2.1 miljard) uit. Ook Wu Jihan, die mede-oprichter van Bitmain is staat in de lijst met een geschatte waarde van 16,5 miljard yuan (€2 miljard). Ook Li Xiaolai, één van de grote Bitcoin (BTC) investeerder staat in de lijst. Zijn vermogen wordt op 7 miljard yuan (€865 miljoen).

Bitmain

Bitmain is in de afgelopen periode vaak in het nieuws geweest en is flink gegroeid als organisatie. Zo heeft Bitmain afgelopen maand de Bitcoin Cash Wallet Telescope overgenomen en bezit het bedrijf ongeveer 6% van het totale contante geld van Bitcoin. Het bedrijf is gewaardeerd op een bedrag van $12 miljard (€10.3 miljard) en heeft ruim $1 miljard (€860 miljoen) verdiend in het eerste kwartaal van 2018.