Regulatie Nieuws

Do Kwon wordt mogelijk aangeklaagd voor documentvervalsing

Naar verluidt hebben aanklagers in Montenegro aanklachten ingediend tegen Do Kwon, mede-oprichter van Terra, na de arrestatie van de uitvoerende macht eind maart.

Beschuldigd van vervalsing documenten

Op 20 april meldde het Koreaanse persbureau Block Media dat Do Kwon, voormalig mede-oprichter en voormalig CEO van Terraform Labs, is aangeklaagd door het openbaar ministerie van de staat Podgorica wegens het vervalsen van juridische documenten.

Deze beschuldigingen volgden enkele weken na zijn arrestatie op 23 maart op de luchthaven van Podgorica, de hoofdstad van Montenegro, toen hij probeerde aan boord te gaan van een privévliegtuig naar Dubai met behulp van valse documenten.

Het rapport meldt dat Han Chang-jun, voormalig CFO van Terraform, geconfronteerd wordt met vergelijkbare aanklachten als Kwon. Beiden werden in maart gearresteerd in Podgorica.

Verlengen van detentieperiode

Na het uitbrengen van de aanklachten, hebben de aanklagers van Montenegro verzoek ingediend om de detentieperiode van de 2 voormalige Terraform-bestuurders te verlengen.

Terwijl Han en Kwon momenteel worden aangeklaagd in Montenegro, blijft een andere mede-oprichter van Terraform, Shin Hyun-Seung, ook bekend als Daniel Shin, vrij in Zuid-Korea. Lokale autoriteiten hebben geprobeerd om hem te arresteren, maar hun verzoek werd afgewezen door de rechtbank van het zuidelijke district van Seoul. Na het ondervragen van Shin, oordeelde de rechtbank dat het onwaarschijnlijk was dat hij zou vluchten of enig bewijsmateriaal met betrekking tot de ondergang van Terra zou vernietigen.

Regulatie nieuws

Groeiende onrust in Amerikaans bankwezen stimuleert vertrouwen in Crypto
Kan Amerika zijn rekeningen nog betalen na 1 juni?
Europese waakhond waarschuwt voor mogelijkheid bankrun op stablecoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren