trump
Ethereum

Donald Trump bezit bezit meer dan een miljoen dollar aan Ethereum

Voormalig president Donald Trump bezit meer dan een miljoen dollar aan Ethereum, volgens een financiële openbaarmaking verkregen door de waakhond Citizens for Ethics.

Uit deze documenten blijkt dat de Republikeinse presidentskandidaat tussen de $1 miljoen en $5 miljoen aan Ethereum heeft opgeslagen in zijn hardware wallet. Daarnaast heeft Trump meer dan $7,15 miljoen verdiend via een NFT-licentieovereenkomst.

Een fractie van zijn vermogen

Volgens Arkham Intelligence bezit Trump in totaal $3,6 miljoen aan cryptocurrency in zijn wallet. Dit omvat $1,29 miljoen aan Ethereum (ETH), $986.000 aan Wrapped Ethereum (WETH), en $372.000 aan een minder bekende meme coin genaamd Trog (TROG).

Opvallend is dat Trump, volgens Forbes, een geschat vermogen heeft van $7,5 miljard. Dit betekent dat zelfs als hij tot $5 miljoen aan cryptocurrencies bezit, dit slechts 0,067% van zijn totale vermogen vertegenwoordigt.

Trump en NFT’s

De openbaarmaking door Citizens for Ethics onthult ook dat Trump meer dan $7,15 miljoen heeft ontvangen via een licentieovereenkomst met NFT INT, LLC. Dit bedrag is afkomstig van de verkoop van twee series ‘Trump Digital Trading Cards,’ die door dit bedrijf zijn gecreëerd.

Deze NFT-collecties, gelanceerd in december 2022 en april 2023, hebben wisselende resultaten geboekt. Elke kaart toont Trump in verschillende heroïsche, patriottische of fantasierijke scenario’s. De eerste editie beloofde kopers verschillende voordelen, waaronder een mogelijke meet-and-greet met Trump.

De tweede serie, met NFT-kunstwerken waarin Trump onder andere een kampioenschaps worstelriem draagt, probeerde voort te bouwen op het succes van de eerste serie. Echter, in april vorig jaar zakte de waarde van de eerste editie snel nadat de tweede editie werd uitgebracht, wat het aanbod van de collectie meer dan verdubbelde.

Na de moordaanslag op Trump in juli steeg de waarde van de collectie tot $379, maar sindsdien is deze met 41% gedaald naar $221 volgens gegevens van Magic Eden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Waarom presteren Bitcoin en Solana beter dan Ethereum?
Ethereum nadert bodem ten opzichte van Bitcoin, zegt populaire analist
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13