Regulatie

Donald Trump leidt peilingen onder cryptogokkers, Elon Musk reageert

Over minder dan een maand trekken de Amerikanen opnieuw naar de stembus, en de strijd tussen Republikein Donald Trump en Democraat Kamala Harris is zenuwslopend. Hoewel Harris volgens de peilingen een kleine voorsprong heeft, voorspelt crypto-wedplatform Polymarket dat Trump uiteindelijk de overwinning zal behalen. 

Welke bron is het meest betrouwbaar? Volgens Tesla-baas Elon Musk zijn de voorspellingen van Polymarket het meest accuraat.

Trump leidt Harris met 2,2% op Polymarket

Het leek een zo goed als uitgemaakte zaak dat Trump het Witte Huis zou gaan betreden, totdat de huidige president Joe Biden zich namens de Democraten terugtrok uit de strijd. Nadat Harris het stokje overnam, is het weer spannender dan ooit. 

Volgens de traditionele peilingen heeft Harris, de huidige vice-president van Biden, zelfs al een tijdje een nipte voorsprong op Trump. Zo geeft Real Clear Polling Harris een kans van 49,1% om er met de winst vandoor te gaan, en Trump 46,8%.

Op Polymarket, een blockchain-platform waar gebruikers met crypto kunnen wedden op allerlei gebeurtenissen, stond Harris het grootste deel van september boven Trump maar dit beeld is de afgelopen dagen gekanteld. Trump heeft nu een kans van 51% om de meeste stemmen te behalen, terwijl Harris op 48,4% staat.

Hoewel het in de praktijk sowieso koffiedik kijken is, is het nu natuurlijk de vraag welke bron het meest betrouwbaar is. Volgens Musk is er geen twijfel over mogelijk dat Polymarket de voorkeur zou moeten krijgen.

‘’Trump ligt nu 3% voor op Kamala in de wedmarkten. Nauwkeuriger dan peilingen, omdat er daadwerkelijk geld op het spel staat,’’ zo schreef Musk eerder vandaag op socialmediaplatform X.

Musk steunt zelf in ieder geval Trump en stond gisteren zelfs aan de zijde van de voormalig president tijdens zijn bijeenkomst op de plaats van de mislukte moordaanslag in Butler, Pennsylviania. 

“Dit zijn de belangrijkste verkiezingen van ons leven. Trump moet winnen om onze democratie te redden. Als je nu niet stemt, zijn dit de laatste verkiezingen”, zo zei Musk toen hij kort het publiek mocht toespreken.

Trump de favoriet onder cryptohouders

Cryptoliefhebbers hopen maar al te graag dat Trump een tweede termijn als president krijgt. Hij heeft namelijk beloofd om de aanval tegen de Amerikaanse crypto-industrie te stoppen en heeft zelfs grootse plannen op tafel liggen zoals het aanleggen van een nationale Bitcoin-reserve. Harris heeft tevens voorzichtige steun uitgesproken voor de industrie, maar gezien de huidige crypto-aanpak van de Democraten gaat de voorkeur duidelijk naar Trump.

Krijg €50 cadeau bij OKXHandel €100 en krijg 50 euro gratis bij OKX

Slechts 1 week geldig: Maak een account bij OKX, koop je eerste 100 euro aan crypto in een enkele transactie en ontvang binnen een dag gratis 50 euro aan Bitcoin als beloning.

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Regulatie nieuws

SEC’s hoger beroep in Ripple-zaak: De kans voor Coinbase om hun zaak te versterken
Nvidia in juridische strijd: DOJ en SEC steunen rechtszaak over misleidende cryptoverkopen
Elon Musk uit kritiek op Amerikaanse overheid: “VS gaat failliet”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Immens populaire cryptomunt nu beschikbaar op Bitvavo
Waarom een XRP-prijs van $1.000 volgens deze expert realistischer is dan je denkt
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk