Trump
NFT

Donald Trump wil nieuwe NFT-collectie lanceren

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump komt de laatste tijd veel aan bod in het crypto nieuws. Hij doet er namelijk al maanden alles aan om de harten van cryptobezitters te winnen.

De Republikein is bovendien geen vreemde binnen de crypto-wereld, met al drie non-fungible token (NFT) collecties op zijn naam. Het lijkt erop dat hij hier niet zal stoppen, aangezien er al plannen in zijn hoofd spoken voor een nieuwe collectie aan verzamelitems.

Trump wil nóg meer NFT’s

Trump zette in december 2022 zijn allereerste stap in het crypto-landschap met de lancering van zijn eigen NFT-collectie genaamd de‘Trump Digital Trading Cards’. Binnen één dag waren alle 45.000 exemplaren al over de toonbank gegaan, wat Trump ertoe zette om enkele maanden later een ‘Series 2’ op de markt te brengen. De twee collecties bestaan uit allerlei verschillende afbeeldingen van de voormalig president in superheldenpakjes.

Eind vorig jaar bracht Trump zijn derde collectie uit genaamd ‘MugShot’ d bestaande uit een reeks afbeeldingen geïnspireerd op een hypothetische politiefoto van Trump. In januari van dit jaar werden 200 stuks tevens gelanceerd op het Bitcoin netwerk, terwijl de eerdere collecties zich allemaal op Polygon (MATIC) bevinden.

Nu heeft Trump zijn zinnen gezet op een nieuwe collectie, zo blijkt uit een recent interview met Bloomberg. ‘’Ik heb het drie keer gedaan en ik ga er nog een doen omdat de mensen willen dat ik er nog een doe,’’ zo zei hij in gesprek met het Amerikaanse nieuwsplatform.

De laatste twee collecties waren, in tegenstelling tot de twee Trump Digital Trading Cards collecties die beide in één dag waren uitverkocht, niet bepaald succesvol.  Veel exemplaren bleven namelijk onverkocht. Ook de eerdere collecties hebben het al maanden erg zwaar, met zowel de verkopen als het handelsvolume die flinke klappen hebben ontvangen. Dit weerhoudt Trump er dus niet van om opnieuw blockchain-plaatjes in het leven te roepen.

Bitcoin en crypto profiteren van mislukte moordaanslag

De bestaande NFT-collecties van Trump hebben de afgelopen dagen weer hernieuwde interesse gezien door de mislukte moordaanslag van zaterdag tijdens een campagnebijeenkomst. 

De beschieting leidde tevens tot een forse prijsstijging voor bitcoin (BTC). Men geeft Trump nu een hogere kans om in november de presidentsverkiezingen te winnen, wat vanwege zijn pro-crypto houding positief zou zijn voor de Amerikaanse crypto-industrie.

Of Trump zich echter daadwerkelijk aan al zijn beloftes van de afgelopen maanden gaat houden is natuurlijk nog maar de vraag.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

NFT nieuws

Bored Ape NFT-kopers verliezen 93% van hun investering
SEC wil rechtszaak starten tegen NFT-marktplaats OpenSea
Immutable kondigt sluiting van NFT-marktplaats aan
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?