HSBC
Ripple

Door Ripple overgenomen Metaco start samenwerking met grote bank

Eerder dit jaar heeft Ripple, bekend om zijn invloed in de cryptowereld, Metaco overgenomen. Metaco, een Zwitserse technologiefirma, is gespecialiseerd in de beveiligde bewaring van cryptovaluta.

Deze overname heeft nu geleid tot een belangrijke samenwerking met HSBC, een van ‘s werelds grootste banken. Samen richten zij zich op de ontwikkeling van een geavanceerd institutioneel platform voor de bewaring van cryptovaluta.

Intensivering van Ripple’s invloed: Samenwerking Metaco en HSBC versterkt XRP Ledger

De recente partnerschap tussen Metaco en HSBC maakt deel uit van een uitgebreid onderzoeksinitiatief van HSBC naar de toepassingen van Distributed Ledger Technology (DLT), met blockchain als een belangrijke subcategorie. Zhu Kuang Lee, Chief Digital, Data, en Innovation Officer bij HSBC, benadrukt de groeiende vraag naar veilige bewaring en fondsbeheer van digitale activa onder grote institutionele beleggers. Door de samenwerking met Metaco beoogt HSBC een platform te ontwikkelen dat voldoet aan de strenge regelgevende vereisten van de financiële sector, terwijl de veiligheid van de activa gewaarborgd blijft.

Deze samenwerking, die al meer dan 18 maanden in de maak is, wordt gezien als een belangrijke stap voor zowel Metaco als HSBC. Adrien Treccani, CEO van Metaco, wijst op de indirecte correlatie tussen de technologieën van Ripple en de bankklanten van Metaco. Volgens Treccani zal elk succes van Ripple ook een positieve impact hebben op het XRP Ledger (XRPL). Bovendien verwacht men dat de samenwerking tussen Metaco en een wereldwijde financiële instelling als HSBC indirect bijdraagt aan de waardering van XRP op de markt.

Toenemende acceptatie van cryptocurrency in de bankensector

Adrien Treccani, CEO van Metaco, benadrukt dat veel banken uiteindelijk diensten gerelateerd aan cryptocurrency zullen aanbieden. Hij kondigt aan dat er plannen zijn voor meer samenwerkingen met vooraanstaande banken in verschillende regio’s, waaronder Europa, Afrika, Azië en Amerika. Deze ontwikkelingen sluiten aan bij de bevindingen van het Basel Committee on Bank Supervision (BCBS), dat een groeiende acceptatie van XRP onder wereldwijde banken heeft geïdentificeerd.

Uit een recente monitoringstudie, waaraan 182 banken deelnamen, bleek dat 19 van deze banken, inclusief zeven Europese en tien Amerikaanse instellingen, actief investeren in cryptovaluta. Opmerkelijk is dat deze banken samen een bedrag van €188 miljoen in XRP hebben geïnvesteerd. Hiermee wordt XRP gekenmerkt als de derde meest populaire cryptocurrency, na Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), wat duidt op het groeiende vertrouwen in deze digitale activa binnen de traditionele financiële sector.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Ripple nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Rechtszaak tussen Ripple en SEC definitief beëindigd, volgens directeur
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt