Ripple Nieuws

Ripple verwerft crypto-bewaringsbedrijf Metaco voor $250 miljoen

In een recente ontwikkeling in de cryptowereld heeft Ripple, een vooraanstaand crypto-bedrijf, het Zwitserse bedrijf Metaco overgenomen. Metaco, dat gespecialiseerd is in de opslag van digitale producten zoals cryptomunten, is verkocht voor een indrukwekkende som van 250 miljoen dollar. Ondanks de overname zal Metaco onder zijn eigen merk blijven opereren.

Wat hoopt Ripple te bereiken met deze aankoop?

Metaco staat bekend om het creëren van speciale tools die het voor bedrijven makkelijker maken om met cryptomunten te werken. Deze tools zijn al aan grote financiële instellingen zoals Citi, Union Bank en BNP Paribas geleverd. Door Metaco aan boord te halen, hoopt Ripple haar klanten meer te kunnen bieden. Ze zullen nu in staat zijn om elk soort digitaal bezit te bewaren, uit te geven en af te handelen. Bestaande Ripple-klanten kunnen ook uitkijken naar deze nieuwe mogelijkheden.

Metaco ziet ook voordelen in deze fusie. Ze verwachten dat hun groei versnelt dankzij de gevestigde klantenbasis en middelen van Ripple. In een verklaring zei Metaco: “We hebben een solide financiële basis en hebben al geruime tijd verschillende crypto-bewaarbedrijven beoordeeld. We hebben voor Ripple gekozen vanwege hun bereidheid om proactief samen te werken met het huidige financiële systeem en wereldwijde beleidsmakers. Dit gaf ons het vertrouwen dat dit de juiste beslissing op het juiste moment was.”

Ripple’s Langetermijnvisie

Ondanks de huidige neergang in de cryptomarkt, blijft Ripple zich richten op haar langetermijnplannen, waarbij het bedrijf slimme investeringen doet in deze moeilijke marktomstandigheden. Dit werd bevestigd door Sagar Shah, het hoofd van bewaring bij Ripple.

Shah deelde dat, volgens de huidige trends, verwacht wordt dat de waarde van de crypto-activa die in bewaring worden gehouden tegen 2030 de grens van $10 biljoen zal bereiken, zo niet overschrijden. Hij gelooft dat dit grotendeels te danken zal zijn aan de acceptatie door institutionele beleggers.

Shah legde verder uit dat het voor Ripple een logische stap was om klanten de mogelijkheid te bieden om alle soorten tokenized activa te bewaren, uit te geven en af te handelen. Deze uitbreiding biedt Ripple niet alleen een nieuwe bron van inkomsten, maar stelt het bedrijf ook in staat om mee te groeien met de ontwikkelingen in de industrie.

De directeur van Ripple is niet de enige die de groeiende populariteit van tokenisatie erkent.

In december van het vorige jaar sprak de CEO van investeringsgigant Blackrock over de “toekomstige generatie markten”, die gedomineerd zou worden door de tokenisatie van diverse effecten.

Ronit Ghose, die de leiding heeft over de toekomst van financiën bij Citi Bank, deelde deze visie. Hij noemde tokenisatie de “doorslaggevende toepassing” van blockchain-technologie. Bovendien voorspelde hij dat deze technologie “met een factor 80 zou kunnen uitbreiden op private markten en tegen 2030 bijna $4 biljoen in waarde zou kunnen bereiken.”

Ripple nieuws

Ripple CEO: Dit is waarom de SEC Coinbase en Binance aanklaagt
Kan Ripple (XRP) dit jaar $10 bereiken?
Ripple vs SEC: Deaton voorspelt Overwinning voor Ripple en mogelijke beursgang
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen