Bitcoin

Draper: Bitcoin zal $250.000 bereiken, zij het later dan verwacht

In een recent interview bevestigt durfkapitalist Tim Draper zijn onwrikbare geloof in zijn voorspelling dat Bitcoin (BTC) uiteindelijk de indrukwekkende waarde van $250.000 zal bereiken. Hij heeft echter de tijdlijn van deze voorspelling aangepast naar het jaar 2025.

Draper betreurt strenge regelgeving, maar blijft optimistisch

In een recent interview met Bloomberg heeft miljardair Tim Draper zijn verbazing geuit over de strenge houding van de Amerikaanse overheid ten opzichte van crypto, wat de groei van de marktkapitalisatie van de leidende cryptocurrency heeft belemmerd.

Niettemin blijft Draper volhouden dat Bitcoin uiteindelijk de waarde van $250.000 zal bereiken, zij het met een vertraging van twee jaar ten opzichte van zijn oorspronkelijke voorspelling. Deze prognose vertegenwoordigt een stijging van meer dan 724% ten opzichte van de huidige waarde van $30.322.

“Toen ik deze voorspelling deed, was de prijs van Bitcoin $4.000. Sindsdien is het gestegen naar $30.000. Ik had echter niet verwacht dat de Amerikaanse bureaucratie zo’n agressieve aanpak zou hanteren. Ik dacht dat ze zich bewust zouden zijn van de noodzaak om te concurreren op wereldniveau en een vruchtbaar klimaat te creëren voor ondernemers. Helaas hebben de handhaving en regelgeving van de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) geleid tot het afschrikken van grote ondernemers, wat naar mijn mening de Bitcoin-prijs heeft geschaad.”

Bitcoin als duurzame valuta en transparante werkwijze volgens Draper

Volgens Draper is een bredere acceptatie van Bitcoin onvermijdelijk, ondanks de beperkingen die door de overheid worden opgelegd, vanwege de vele voordelen die Bitcoin biedt ten opzichte van traditionele financiële systemen.

Draper benadrukt dat Bitcoin een duurzame valuta is en een uitstekende manier van werken vertegenwoordigt. Hij kijkt vol verwachting uit naar de mogelijkheid om een volledig in Bitcoin gevestigd fonds op te zetten en stelt voor dat zijn portfoliobedrijven hun werknemers, leveranciers en belastingen in Bitcoin betalen. Volgens Draper zullen transacties op de blockchain zorgen voor een transparante en eerlijke omgeving, waarbij traditionele boekhouding en controle overbodig zijn. Hij gelooft dat dit een belangrijke vooruitgang zal zijn in de maatschappij en kijkt reikhalzend uit naar deze ontwikkeling.

Hoewel Draper erkent dat zijn initiële inschatting van de adoptie van Bitcoin door retailers te optimistisch was, voorspelt hij dat deze acceptatie spoedig zal toenemen. Hij had gehoopt dat winkeliers eerder zouden inzien dat ze kosten kunnen besparen door Bitcoin te accepteren, maar tot op heden is deze adoptie nog niet wijdverspreid. Draper blijft echter positief gestemd en verwacht dat de acceptatie van Bitcoin samenvalt met de geplande halvering, die naar verwachting op 14 april van volgend jaar plaatsvindt. Bij de halvering zal de beloning voor miners worden gehalveerd van 6,25 Bitcoin per blok naar 3,125 Bitcoin per blok.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Aantal Bitcoin bij de beurzen op laagste niveau in 6 jaar
Is de Amerikaanse centrale bank zijn geloofwaardigheid kwijt?
Credible Crypto blijft voorlopig bullish over Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit