Newsbit

iran cryptocurrency

Drie Iraanse energiecentrales gaan binnenkort Bitcoin minen

iran cryptocurrency

Drie Iraanse energiecentrales gaan Bitcoin mining eenheden bouwen met behulp van de elektriciteit die wordt opgewekt uit aardgas.


Bitcoin mining in Iran

Drie grote energiecentrales in Iran gaan binnenkort hun energie output aanbieden voor Bitcoin mining, zo kondigde de Thermal Power Plant Holding Company (TPPH) maandag aan. Dit deed het via een rapport op het lokale nieuwscentrum Tehran Times.

De elektriciteitscentrales van Iran ontvangen voordelen en subsidies van de overheid voor hun brandstofvoorraden. Deze worden gebruikt om stroom te produceren. Echter mochten ze eerder hun elektriciteit niet afstaan ten behoeve van crypto mining. Vanaf nu is het dus mogelijk voor elektriciteitscentrales om zich wel bezig te houden met crypto mining.

De TPPH wil nu een stukje van de taart. Het zei dat het binnenkort een offerte zal aanbieden voor de elektriciteitsproductie van drie energiecentrales voor Bitcoin mining. De benodigde apparatuur is geïnstalleerd in de drie energiecentrales van Ramin, Neka en Shahid Montazeri. .

Tarztalab vertelt dat de verkoop van elektriciteit aan Bitcoin miners een nieuwe, stabiele manier is om winst te genereren in de elektriciteitssector.

Hij voegde eraan toe dat de drie energiecentrales hun expansie turbines alleen zullen gebruiken voor Bitcoin mining. Bitcoin mining gebruikt aardgas om stroom te produceren. Bovendien is het is een goedkoper alternatief ten opzichte van vloeibare brandstoffen zoals gasolie.

Dergelijke turbines zijn niet aangesloten op het nationale elektriciteitsnet. Deze turbines verdelen voor commerciële doeleinden stroom over het land. De turbines zullen volledig worden gebruikt door de energiecentrales om in plaats daarvan Bitcoin te minen, zo legde Tarztalab uit.


Bitcoin adoptie met een reden

De uitspraak dat crypto gemined mag worden kan een redding zijn voor de elektriciteitssector in Iran. Herhaalde prijsstijgingen en de verplichting om stroom te leveren aan abonnees tegen stabiele prijzen hebben in het verleden geleid tot dalende winsten voor Iraanse energieproducenten.

De acceptatie van de Bitcoin door Iran komt terwijl het land worstelt met sombere economische vooruitzichten. Daarnaast zijn er ook internationale handelssancties opgelegd door invloedrijke regeringen, zoals de VS, vanwege het controversiële kernenergieprogramma.

Bitcoin mining biedt Iran echter een nieuwe manier om inkomsten te genereren. Bovendien is mining voor hen een grote nieuwe kans. Iraanse ministers zeiden in 2019 dat gereguleerde Bitcoin mining op industriële schaal jaarlijks naar schatting 8,5 miljard dollar kan opleveren.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top