Cardano prijs stijgt
Cardano

Drie redenen waarom Cardano (ADA) klaar is voor een opmars

Na maanden van dalende prijzen krijgen Cardano (ADA) bezitters eindelijk weer een reden om optimistisch te zijn. Drie belangrijke factoren suggereren dat ADA klaar is voor een mogelijke opwaartse beweging. In dit artikel bekijken we drie redenen waarom de koers van ADA de komende maanden kan gaan stijgen.

1. Bullish Divergence op de ADA/BTC-grafiek

Zoals eerder besproken in onze ADA koersupdate, zien we een bullish divergence op de ADA/BTC-grafiek. Dit houdt in dat de koers van Cardano blijft dalen, terwijl de Relative Strength Index (RSI) stijgt. Dit is een signaal dat de verkoopdruk afneemt, ondanks de dalende prijs.

De laatste keer dat dit patroon op de Cardano-Bitcoin-grafiek te zien was, dateert uit 2020. Destijds steeg ADA met meer dan 1000% ten opzichte van Bitcoin. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat ADA wederom met 1000% zal stijgen, is het een sterk positief signaal voor de toekomst van de koers.

2. Verwachte renteverlagingen in de VS

Historisch gezien hebben renteverlagingen door de Amerikaanse Federal Reserve een gunstig effect gehad op risicovolle activa zoals cryptocurrencies. Wanneer de rente daalt, trekken investeerders vaak weg van veilige beleggingen met lage rendementen en richten ze zich op risicovollere opties zoals Cardano.

Er wordt verwacht dat de Federal Reserve binnenkort een nieuwe renteverlaging aankondigt, wat een positieve katalysator kan zijn voor crypto-assets zoals ADA.

3. Lancering van Snake.Fun op Cardano

Een andere veelbelovende ontwikkeling binnen het Cardano-ecosysteem is de recente lancering van Snake.Fun, een nieuwe gedecentraliseerde app (dApp) op het Cardano-netwerk. Dit project kan mogelijk het gebruik van het netwerk sterk vergroten, iets waar Cardano in het verleden kritiek op kreeg. De toename van gebruikers kan leiden tot een positief effect op de prijs van ADA.

Snake.Fun wordt gezien als het equivalent van Pump.Fun op het Solana-netwerk. Nadat Pump.Fun op Solana werd gelanceerd, steeg de koers van SOL binnen twee maanden met 140%. Een vergelijkbare stijging voor ADA is zeker mogelijk.

Conclusie

Met een bullish patroon op de grafieken, potentiële renteverlagingen in de VS en nieuwe ontwikkelingen binnen het ecosysteem, lijken er genoeg redenen om optimistisch te zijn over Cardano. Hoewel exacte prijsvoorspellingen moeilijk blijven, lijkt ADA klaar voor een opwaartse beweging.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Cardano nieuws

Cardano lanceert innovatief protocol om Solana’s transactiesnelheid te evenaren
Cardano (ADA) koersanalyse: Is herstel naar $0,80 mogelijk?
Cardano netwerk groeit: Waarom de koersdaling niet het hele verhaal vertelt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’