Crypto Dubai
Regulatie

Salarissen in crypto vanaf nu mogelijk in Dubai

Dubai heeft een bijzondere crypto stap gemaakt. De rechtbank heeft namelijk betalingen van salarissen in crypto officieel erkend als legaal en bindend. Dit is een opmerkelijke verandering ten opzichte van vorige. Toen werd een soortgelijke claim  afgewezen omdat de waarde van de gebruikte cryptocurrency niet nauwkeurig kon worden vastgesteld.

Uitspraak gedaan in zaaknummer 1739

Irina Heaver, partner bij het advocatenkantoor NeosLegal in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), beschouwt de recente rechterlijke uitspraak als een “progressieve stap” in de integratie van digitale assets in de juridische en economische structuren van het land.

De uitspraak volgt op een zaak waarin een werknemer zijn werkgever aanklaagde wegens het niet uitbetalen van zijn salaris. Het arbeidscontract van de werknemer specificeerde een maandelijkse betaling in fiat valuta, aangevuld met 5250 EcoWatt crypto tokens. Het probleem ontstond toen de werkgever zes maanden lang niet in staat was de overeengekomen tokens te betalen.

In 2023 erkende de rechtbank weliswaar dat de tokens onderdeel van het contract waren, maar wees het afdwingen van betaling in crypto af, omdat de werknemer niet kon aantonen hoe de waarde van de tokens in fiat moest worden bepaald.

In de nieuwe uitspraak van 2024 heeft de rechtbank echter de werknemer in het gelijk gesteld en de werkgever verplicht om het salaris in crypto uit te betalen, zoals in het contract was overeengekomen. Heaver reageerde hierop met de opmerking:

“Deze beslissing weerspiegelt een bredere acceptatie van cryptocurrencies in arbeidscontracten en benadrukt de erkenning door de rechtbank van de veranderende aard van financiële transacties binnen de Web3-economie.”

VAE maakt grote crypto stap

Deze beslissing heeft verstrekkende gevolgen voor de adoptie van crypto in de VAE. Werknemers kunnen nu kiezen om in crypto betaald te worden, wat de verdere integratie van crypto in het dagelijkse financiële leven kan stimuleren.

“Deze uitspraak bevestigt dat wanneer een arbeidscontract zulke voorwaarden bevat, zowel het bedrijf als de werknemer zich daaraan moeten houden. Het is bemoedigend om te zien dat de rechtbank erkent dat loon, ongeacht of het in fiat of cryptocurrency wordt uitbetaald, het rechtmatige eigendom is van de werknemer voor het verrichte werk,” aldus Heaver.

Zij concludeert dat deze uitspraak een belangrijke mijlpaal is in de ambitie van de VAE om een voorloper te worden in de digitale economie.

Regulatie nieuws

Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Fed verlaagt rente onverwacht met 0,50%: Positieve reactie op beurzen en cryptomarkt
Peter Schiff waarschuwt voor gevolgen van aanstaande Amerikaanse renteverlagingen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13