Metaverse Virtual Reality VR
Blockchain

Dubai voert inspanningen voor Metaverse op met 40.000 nieuwe banen

Dubai heeft de laatste tijd aanzienlijke stappen gezet in de crypto- en blockchain-wereld. Nu voeren ze de inspanningen op voor de Metaverse door de ‘Dubai Metaverse Strategy’ te lanceren.

Lancering van de Dubai Metaverse Strategy

De strategie promoot de ambities van Dubai om tegen het jaar 2030 meer dan 40.000 nieuwe (virtuele) banen te ondersteunen. Dubai maakt inmiddels grote inspanningen om een wereldwijde technologiehoofdstad te worden. Momenteel ligt de focus hiervoor op Kunstmatige Intelligentie (AI) en Web3.

De nieuw gelanceerde Dubai Metaverse-strategie sluit aan bij deze doelstellingen om de status van het land als één van ‘s werelds toonaangevende landen in futuristische sectoren te verbeteren door te investeren in nieuwe technologieën.

Met de lancering zullen nieuwe samenwerkingen ontstaan die een gezamenlijk doel hebben om de Metaverse te verbeteren. Hiervoor willen ze onder andere bedrijven en projecten uit het buitenland aan te trekken en ondersteuning bieden bij Metaverse-educatie gericht op ontwikkelaars, makers van inhoud en gebruikers van digitale platforms in de Metaverse community.

Hiernaast wordt verwacht dat er nieuwe overheidswerkmodellen in toerisme, onderwijs, detailhandel, werken op afstand, gezondheidszorg en de juridische sector worden gecreëerd binnen het kader van de strategie.

Bevorderen 5G-netwerken

Met de nieuwe strategie zullen ook de al bestaande 5G-netwerken verder moeten worden bevorderd. Er zullen namelijk enorme nieuwe datastromen erbij komen waardoor de netwerken aanzienlijk meer belast worden. Hoe beter de netwerken dan zijn, hoe meer data overgezet kan worden.

Naar verluidt hebben Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) inmiddels ongeveer 6.700 banen gecreëerd en $500 miljoen bijgedragen aan de economie van de VAE. Wereldwijd bereikte de waarde van durfkapitaal en private equity-financiering in de metaverse $13 miljard in 2021, terwijl de verkoop van onroerend goed in de metaverse vorig jaar de $500 miljoen overschreed. Het is nog niet bekend wat de volgende stap van Dubai op het gebied van crypto- of blockchain zal zijn.

Blockchain nieuws

Jonge Amerikanen geven voorkeur aan cryptocurrencies boven aandelen
ZachXBT weigert hulp aan beleggers van gestopte Memecoin
Russen handelen voor miljarden in crypto: wat moeten we daarvan vinden?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?