Bitcoin miner
Bitcoin

Duidt de verkoop door Bitcoin Miners op een komende prijscorrectie?

De recente, explosieve stijging van de Bitcoin (BTC) prijs in oktober en begin november heeft geleid tot een merkbare verandering in het gedrag van miners. On-chain data van deze populaire cryptocurrency toont aan dat miners miljoenen dollars aan Bitcoins verkopen om hun winsten te verzilveren nu de koers relatief hoog is. Hoewel dit gedrag begrijpelijk is, kan het ook wijzen op een mogelijke korte termijn prijscorrectie van de munt.

Op het moment van schrijven bevindt de Bitcoin koers zich in een stabiele positie met een waarde van bijna $37.000. Deze grootste cryptocurrency heeft in oktober een opmerkelijke stijging doorgemaakt: van $27.000 aan het begin van de maand tot ruim $34.000 aan het einde, wat neerkomt op een stijging van ongeveer 26% in slechts 30 dagen. Dit positieve marktsentiment wordt voornamelijk aangewakkerd door de verwachte introductie van een Bitcoin Spot Exchange Traded Fund (ETF). Analisten voorspellen dat zo’n fonds aanzienlijk kapitaal naar de cryptomarkt kan trekken, wat potentieel een grote invloed op de koersen van cryptocurrencies kan hebben.

Vorige donderdag deed Bitcoin een poging om de $38.000-grens te doorbreken, maar deze poging werd afgewezen. Een van de mogelijke redenen voor deze weerstand is de toegenomen verkoopactiviteit van Bitcoin miners.

Miners verkopen ruim 5.000 BTC in korte tijd

De onderstaande figuur illustreert de Bitcoin mining reserves over tijd. Het valt op dat sinds de prijs van Bitcoin de $32.000 overschreed, de reserves van miners gestaag afnemen. Vooral vanaf 26 oktober is er een duidelijke daling zichtbaar: miners hebben in totaal meer dan 5.000 BTC verkocht, waardoor hun totale reserves nu minder dan 1,841 miljoen Bitcoins bedragen. Deze verkoop, met een waarde van ongeveer $185 miljoen, is significant en kan een neerwaartse druk op de BTC koers uitoefenen.

Vooral de snelheid waarmee de verkoop plaatsvindt, wijst erop dat miners zeer bereid zijn om hun reserves te verkopen tegen de huidige prijzen om zo winsten veilig te stellen. Gezien deze trend lijkt het waarschijnlijk dat de verkoop van Bitcoins door miners zal voortduren bij de huidige koersniveaus.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers krijgt klap: Cruciale 48 uur in aantocht die alles kan veranderen
Cryptominingbedrijven investeren massaal voor Bitcoin-halvering in 2024
Cruciale economische week voor Bitcoin, kan de koers herstellen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Bitcoin koers daalt hard, wat is er aan de hand?
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%