Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Duits cannabisbedrijf koopt Bitcoin in plaats van euro’s

SynBiotic SE is het eerste op cannabis gerichte beursgenoteerde bedrijf in Duitsland dat Bitcoin gebruikt om zich in te dekken tegen de devaluerende euro.


Meer vertrouwen in Bitcoin dan in fiat

Het in München gevestigde SynBiotic SE heeft aangekondigd dat het zich gaat indekken tegen de devaluatie van de euro door in Bitcoin te investeren. Hiermee is het het eerste beursgenoteerde bedrijf in Duitsland binnen de cannabissector.

In een verklaring zei het bedrijf dat de beslissing niet was gebaseerd op prijsspeculatie, maar eerder op een plan om zich in te dekken tegen dalende fiatvaluta.

“Bitcoin is de exacte antithese van traditionele valuta: het volume is beperkt tot 21 miljoen eenheden. Deze limiet is vast en onschendbaar, wat op zijn beurt de gedecentraliseerde organisatie van de cryptocurrency en het fraudebestendige karakter van de blockchain garandeert, ”aldus SynBiotic SE CEO Lars Müller.

Uit bezorgdheid over een enorme devaluatie van fiatgeld, zegt het bedrijf dat het op de lange termijn meer vertrouwen heeft in Bitcoin dan in fiat. Harde valuta’s zoals de euro of de Amerikaanse dollar zijn namelijk gecentraliseerd. Daarbij worden de valuta’s ook beïnvloed door politici die “de geldhoeveelheid oneindig kunnen uitbreiden”, zegt het bedrijf.


Positieve resultaten

Volgens Müller heeft met name de cannabisindustrie zeer positieve ervaringen opgedaan met het gebruik van Bitcoin voor betalingen. Verschillende dochterondernemingen van SynBiotic accepteren nu ook cryptocurrency.

Aandelen van SynBiotic worden zowel op de beurs van Düsseldorf als op het elektronische handelsplatform Xetra van Deutsche Börse verhandeld. De aandelen zagen meteen een stijging na de aankondiging. Dinsdag bereikte het voor het sluiten van de markt een hoogtepunt in drie weken op €27,00 ($32,58).


Steeds meer bedrijven accepteren Bitcoin

Met zijn Bitcoin investering volgt SynBiotic SE het voorbeeld van MicroStrategy en andere grote beursgenoteerde bedrijven die de afgelopen maanden een gok hebben gewaagd op de cryptocurrency.

Het is trouwens niet het eerste beursgenoteerde bedrijf in Duitsland dat zijn geld in Bitcoin stopt. Bitcoin Group SE, ook verhandeld op Xetra, investeerde in Bitcoin en bracht haar cryptoholdings tot €100 miljoen ($120.600.000) in januari 2021.

Eerder deze maand kondigde de in Londen gevestigde vermogensbeheerder Ruffer Investment aan dat het bedrijf meer dan $750 miljoen had verdiend aan de Bitcoin-investering van vorig jaar. Na een deel van zijn winsten te hebben verkocht, bleef het op de resterende $700 miljoen. Dit is nu waarschijnlijk meer dan $1 miljard waard, vanwege de recente prijsstijging van Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’ Voorzitter van de SEC bestempelt Bitcoin als ‘commodity’
Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt Bearmarkt van 2022 is de zwaarste in de geschiedenis van de cryptomarkt
Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt Goed nieuws? Het energieverbruik van de Bitcoin blockchain daalt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten