Blockchain,, Trending

Duitse Commerzbank test machine-naar-machine-betalingen met Daimler

De in Frankfurt gevestigde bank- en financiële dienstverlener Commerzbank test een nieuw op de blockchain-gebaseerd systeem. Met dit systeem moeten machine-naar-machine-betalingen mogelijk gaan worden. Deze test wordt uitgevoerd in samenwerking met het automerk Daimler.


Betaling zonder tussenkomst van mensen

De bank testte de uitwisseling en afrekening van betalingen tussen een elektronisch oplaadpunt en een Daimler-vrachtwagensysteem. Bij deze uitwisseling en afrekening is geen persoon tussengekomen.

De bank heeft naar verluidt euro’s getokeniseerd op een blockchain om deze test mogelijk te maken. Hierdoor is het mogelijk om de betalingen daadwerkelijk veilig te verwerken.


Doel van systeem

Het systeem is ontworpen om de volgende generatie van machines met een grotere mate van autonomie te laten werken. Hierdoor worden de machines steeds slimmer, wat resulteert in dat mensen steeds minder zelf hoeven uit te voeren. Volgens de bank is het automatisch laten uitvoeren van wederzijdse betalingen de volgende logische stap in het verhogen van het rendement binnen de supply chain.

Met deze innovatie richt de bank zijn focus naar op DLT-gebaseerde betalingsstructuren. De bank is dan ook van mening dat het een grote groep klanten gaat helpen.