duitsland
Bitcoin

Duitse overheid loopt honderden miljoenen mis door Bitcoin-verkoop

Op 13 juli rondde de Duitse overheid de verkoop van in totaal 50.000 Bitcoin (BTC) af. Deze Bitcoins waren eerder dit jaar in beslag genomen van de illegale website Movie2k.

De verkoop leverde ongeveer $2,87 miljard op, wat een winst van $740 miljoen betekende ten opzichte van de waarde van $2,13 miljard op het moment van de confiscatie in januari. Ondanks deze winst hadden ze echter aanzienlijk meer kunnen verdienen.

Waarom verkochten de Duitsers hun Bitcoin?

De verkoop door de Duitse overheid zorgde voor een aanzienlijke daling van de Bitcoin-prijs, die zelfs onder de $55.000 zakte. Sinds Duitsland stopte met de verkoop van Bitcoin, is de prijs echter met meer dan 16 procent gestegen. Maar waarom besloot de Duitse overheid eigenlijk om de Bitcoin te verkopen?

In juni besloot de Duitse overheid over te gaan tot een “noodverkoop” van Bitcoin, een wettelijke procedure. Ze vreesden dat de waarde van Bitcoin met meer dan 10 procent zou kunnen dalen. Bij een dergelijke prognose is de Duitse overheid wettelijk verplicht om geconfisqueerde activa te verkopen.

“De verkoop van waardevolle items vóór de afronding van lopende strafprocedures is wettelijk vereist wanneer er een risico bestaat op een significant waardeverlies van ongeveer tien procent of meer,” aldus het openbaar ministerie van Dresden.

In het geval van Bitcoin bestaat dit risico vrijwel altijd vanwege de volatiele aard van crypto-activa.

Bitcoin koers in de lift

Sinds de uitverkoop door de Duitse overheid zit Bitcoin weer in de lift. Momenteel staat de koers rond de $67.000. Volgens James Butterfill van CoinShares zag Bitcoin de vijfde grootste wekelijkse instroom ooit, met een instroom van $1,35 miljard. Butterfill wijst hierbij ook op de macro-economische omstandigheden.

“Wij geloven dat de prijszwakte als gevolg van de Bitcoin-verkopen door de Duitse overheid en een ommekeer in sentiment door een lager dan verwachte CPI in de VS beleggers ertoe aanzette om hun posities uit te breiden,” aldus Butterfill.

Als de Duitse overheid iets langer had gewacht en minder agressief had gehandeld, hadden ze aanzienlijk meer kunnen verdienen. Als ze de 50.000 Bitcoin tegen de huidige koers hadden verkocht, zou dat honderden miljoenen meer hebben opgeleverd.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.


Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’