german
Bitcoin

Duitse overheid verkoopt nog eens 595 Bitcoin

De Duitse overheid heeft haar verkoop van Bitcoin voortgezet door nog eens 595 BTC over te maken naar grote crypto-beurzen. Deze stap is onderdeel van een reeks recente verkopen vanaf een adres dat wordt geassocieerd met de Duitse autoriteiten.

In totaal zijn er de afgelopen dagen meer dan 2.000 BTC verkocht vanaf dit adres. De aanhoudende aard van deze verkopen suggereert dat de Duitse overheid mogelijk nog niet klaar is met het liquideren van haar Bitcoin-bezit.

Duitse overheid Zet Bitcoin-verkoop voort

PeckShield, een blockchainbeveiligingsbedrijf, meldde dat het adres, gemarkeerd als de “Duitse overheid”, recentelijk 750 BTC heeft verplaatst, ter waarde van ongeveer $46 miljoen. Het grootste deel van deze overdracht, 595 BTC ter waarde van ongeveer $36,5 miljoen, werd verdeeld over een aantal grote crypto-beurzen.

Bitstamp en Kraken ontvingen elk 125 BTC, terwijl Flow Traders, een wereldwijd handelsbedrijf, het grootste deel van 345 BTC kreeg.

Duitsland bezit een enorm aantal Bitcoins, waarvan de waarde recentelijk sterk is gestegen. Het BTC-bezit wordt nu gewaardeerd op $2,76 miljard, inclusief $1,1 miljard aan niet-gerealiseerde winst.

Hoewel sommige analisten deze overheidsverkopen aanwijzen als een factor in de recente marktvolatiliteit, blijft de totale impact onzeker.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Nieuwsupdate: Dit gebeurde deze week in de crypto-wereld
Even uitzoomen: Hoe gaat het met Bitcoin?
Gebrek aan optimisme kan een goed teken zijn voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Kiyosaki: Hou je vast, Bitcoin klaar voor de ‘Bananen-zone’
Goudkoers wijst op aanstaande Bitcoin correctie
Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?