Bitcoin
Bitcoin

Econoom: Bitcoin is bescherming tegen falende centrale banken en fiatmunten

Econoom Alex Krüger zegt dat Bitcoin verstevigt in zijn rol als bescherming tegen fiatmunten en onzeker fiscaal beleid van overheden. In een nieuwe interview deelt Krüger dat Bitcoin een “hedge” is tegen het eventuele falen van centrale banken en de devaluatie van de dollar.

Bescherming tegen inflatie

Hij stelt dat de noodzaak voor een bescherming tegen inflatie vaak heel plotseling opkomt en dat zoiets zich voor Bitcoin kan ontvouwen. Vaak zie je echter dat mensen te laat zijn.

Op het moment dat de inflatie heeft plaatsgevonden is het natuurlijk te laat om je kapitaal te verplaatsen naar Bitcoin, goud of andere assets die tegen inflatie beschermen.

“Als we ooit op het punt komen waar we ons zorgen maken over de waarde van de Amerikaanse dollar of de houdbaarheid van de schulden, wat al gebeurt, dan wil je long Bitcoin zijn en zoveel mogelijk Bitcoin in je portfolio stoppen”, aldus Krüger.

Ook zegt de econoom dat er steeds meer zorgen zijn over de schulden van de Amerikaanse overheid, een probleem dat al lang binnen de Bitcoin-gemeenschap leeft en nu ook daarbuiten een ding wordt.

Zelfs de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank zegt het

Dat het verhaal over de onhoudbaarheid van de schulden zo langzamerhand mainstream gaat klopt, want niet lang geleden deed Jerome Powell, de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, ook uitspraken over de houdbaarheid van de overheidsbeleid.

“We staan aan het begin, maar dit staat te gebeuren; het idee dat Bitcoin een hedge is tegen dit soort calamiteiten. Dus deze drie dingen: potentiële reserve-asset, store of value en de toenemende adoptie van Bitcoin als digitaal goud en Bitcoin als een hedge tegen de schuldsituatie die niet onder controle is en de imploderende dollar”, aldus Krüger.

Op het moment gaat het even niet zo goed met Bitcoin als beschermingsmiddel tegen inflatie. Over de afgelopen 24 uur dook de Bitcoin koers namelijk met 4,55% omlaag naar 66.500 dollar. Daarmee kent Bitcoin nu een market cap van ongeveer 1,3 biljoen dollar.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers en hashrate lopen uit elkaar en dat is bullish
Bank of Canada: AI kan inflatie veroorzaken
VanEck: Bitcoin heeft afgelopen jaar bijna iedere activaklasse verslagen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Crypto knaller: Deze 3 munten stijgen tot 500% na Binance-notering