Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Econoom: ‘Grootste aandelencrash sinds 1929 in aantocht’

Macro-econoom Henrik Zeberg is op het moment van schrijven allesbehalve optimistisch over de vooruitzichten voor de Amerikaanse dollar en de aandelenmarkten. Volgens Zeber is de aandelenmarkt op weg naar de grootste crash sinds 1929, het jaar van de Grote Depressie. Aan zijn ruim 100.000 volgers op Twitter vertelt Zeberg dat hij voor de crash nog een opleving van de markt verwacht.

Wat verwacht Zeberg?

In eerste instantie verwacht Zeberg dat de markt in de loop van 2023 tot het begin van 2024 nog zal stijgen. Dat zou dan ten koste moeten gaan van de Amerikaanse dollar, die het juist vorig jaar heel goed deed. De afgelopen maanden heeft de Amerikaanse dollar al wat moeite gehad en de kans is volgens Zeberg aanwezig dat die trend zal doorzetten.

In 2024 verwacht hij vervolgens een gigantische correctie voor de aandelenmarkt, die juist de Amerikaanse dollar weer in een parabolische rally moet sturen. “Lat me heel duidelijk zijn. We gaan richting de grootste crash voor aandelen sinds 1929! Er komt een diepe recessie aan!”, zo schrijft de analist.

Maar die recessie begint volgens hem nog niet meteen, want eerst verwacht hij nog een nieuwe all-time high voor de meeste aandelen. Daarna moeten deze heel veel terugvallen en zal de Amerikaanse dollar een nieuwe opleving doormaken.

Wat betekent dit voor Bitcoin?

Als Zeberg gelijk krijgt met zijn analyse, dan zal dat in eerste instantie een positief effect op de Bitcoin koers hebben. Meestal stijgt Bitcoin op de momenten dat het goed gaat met de aandelenmarkt. Als aandelen de komende maanden nieuwe hoogtepunten zullen opzoeken, dan is de kans dus aanwezig dat Bitcoin daaraan meedoet.

Na die toppen verwacht hij echter een diepe recessie en spreekt Zeberg zelfs over een depressie. Dat zou voor Bitcoin dan weer een lastigere periode opleveren. Wat je vaak ziet is dat Bitcoin tegengesteld aan de Amerikaanse dollar beweegt.

Juist voor de Amerikaanse dollar verwacht Zeberg vanaf 2024 een sterke periode, dus dat zou betekenen dat Bitcoin het lastig krijgt. Opvallend genoeg vindt in 2024 echter ook de volgende Bitcoin Halving plaats.

Dat is het moment waarop de beloning voor Bitcoin miners halveert en meestal doet de koers het juist heel goed in het jaar na de halving. Wat dat betreft wordt het extra interessant om te zien hoe Bitcoin zal reageren na de komende halving. Krijgt Zeberg gelijk of gaat Bitcoin juist een sterke periode tegemoet?

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen