amerika
Bitcoin

Econoom Nouriel Roubini waarschuwt voor Amerikaanse recessie

De beruchte econoom Nouriel “Dr. Doom” Roubini waarschuwt voor gigantische tegenwinden voor de Amerikaanse economie. Volgens Roubini staat er een periode van economische krimp voor de deur. In een nieuw interview met Bloomberg Television zegt Roubini dat de Federal Reserve de rentes waarschijnlijk nog wel even op dit verhoogde niveau zal houden, ondanks het optimisme in de markten.

Geen zicht op renteverlagingen

Roubini stelt dat het onwaarschijnlijk is dat de Federal Reserve op korte termijn al met renteverlagingen op de proppen komt, omdat de inflatie om meerdere redenen hoog blijft momenteel.

“De markt denkt dat de inflatie zomaar richting de gewenste 2,0 procent zal vallen en dat de Federal Reserve om die reden de rente zal verlagen.

Maar in principe duwt de Federal Reserve terug en zeggen ze dat de rentes langer op dit verhoogde niveau blijven. Niet alleen de Federal Reserve zegt dit, andere centrale banken zeggen hetzelfde.

Hiermee impliceren ze dat de inflatie op een verhoogd niveau kan blijven door de-globalisatie, een ouder wordende populatie, geopolitiek en andere negatieve schokken”, aldus Roubini.

Om die reden verwacht de econoom niet dat de Amerikaanse centrale bank begin 2024 al begint met het verlagen van de rente.

Geen harde landing

Ondanks dat Roubini verwacht dat we richting een recessie gaan, voorziet de econoom geen harde landing. “Het goede nieuws is dat het er niet op lijkt dat we een echte harde landing krijgen. De vraag is of we een zachte of een hobbelige landing krijgen; waarbij een hobbelige landing een oppervlakkige recessie betekent”, aldus Roubini.

Dat kan de econoom op dit moment nog niet met zekerheid zeggen. Als de Federal Reserve bijvoorbeeld plotseling met meer renteverhogingen op de proppen komt kan de recessie een stukje erger worden.

Voor de Bitcoin koers zou een recessie niet het beste nieuws zijn. Alhoewel Bitcoin de renteverlagingen waarmee de Amerikaanse centrale bank dan zou komen op dit moment wel kan gebruiken.

Het is lastig om voorspellingen te doen over de komende maanden, behalve dat we kunnen zeggen dat de onzekerheid heerst op dit moment.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Bitcoin overstijgt $39.000, bereikt hoogste punt sinds April 2022
3 factoren die een stijging van de Bitcoin koers naar $40.000 kunnen veroorzaken
Bitcoin miningpool wil $3 miljoen aan transactiekosten teruggeven aan rechtmatige eigenaar
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen